5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısında canını feda ederek yüzlerce vatandaş, adliye personel, savcı ve hakimin hayatını kurtaran kahraman polis Fethi Sekin'in adı parkta ölümsüzleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin en yeni ve en nitelikli parkına Şehit Polis Fethi Sekin'in adını verdi. Park CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ile açıldı. Törene Kılıçdaroğlu'nun yanısıra, İzmir Valisi, CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş ile birlikte şehit polis Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin de katıldı.

[caption id="attachment_1660408" align="aligncenter" width="1173"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

DUYGU YÜKLÜ ANLAR YAŞANDI


İlk tören Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'nde yapıldı. Şehit Polis Fethi Sekin ile aynı saldırıda yaşamını yitiren şehit mübaşir Musa Can'ın isimleri adliye önündeki cadde ve sokağa verildi. İsim tabelaları yerleştirildi. Ardından Sekin'in adı verilen parka geçildi. Burada saldırı günü ve İzmirliler'in kahraman polise duyduğu minnet duygularını içeren bir video yayınlandı. Duygu dolu anlar yaşandı. Çatışma anlarının yer aldığı video gözyaşlarıyla izlendi, dakikalarca alkışlandı. Şehit Fethi Sekin’in adını bağırarak "Burada" diyerek cevap veren binlerce vatandaş "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" diye haykırdı ve hep birlikte İzmir Marşı'nı söyledi.

[caption id="attachment_1660413" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:SÖZCÜ- Törende şehit babası Mehmet Zeki Sekin duygusal bir konuşma yaptı. FOTO:SÖZCÜ- Törende şehit babası Mehmet Zeki Sekin duygusal bir konuşma yaptı.[/caption]

"İZMİR'İN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇTIĞINDA..."


En dokunaklı konuşmayı şehit polisin babası Mehmet Zeki Sekin yaptı. Acılı baba konuşmasında, "Şehidimize İzmir, Elazığ, tüm Türkiye sahip çıtı. Allah herkesten razı olsun. Hastanede yattığım için cenazesine katılamamıştım. Ben de tabutunun arkasında gitmek isterdim. Benim yerime Fethi’min tabutunu tutan fedakar İzmir halkına teşekkür ediyorum. Oğlumun bedeni bugün burada yok ama baharda ben onu duyacağım. İzmir’in dağlarında çiçekler açtığında ben onun kokusunu duyacağım. Sizler de duyacaksınız. Kahramanlar bitmez, şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bir Fethi Sekin ölür, bin Fethi Sekin doğar. Birlik, beraberliğimizi koruduğumuz sürece kimse vatanımızı bölemez" dedi.

"OĞLUMUN ADI ADLİYEYE VERİLSİN"


Parka oğlunun adının verilmesinden duyduğu onuru dile getiren M. Zeki Sekin, tüm İzmirliler'e ve Türkiye’nin dört bir yanında yeni doğan yavrulara Fethi adını veren anne-babalara teşekkür etti. Baba Sekin, "Oğlumun adının adliye binasına verilmesi için desteklerinizi bekliyorum” diye konuştu.

"ADI NESİLDEN NESİLE YAŞAYACAKTIR"


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu "Bugün demokrasinin, cumhuriyetin, barışın yaşaması için mücadele eden Fethi Sekin ve Musa Can’ın aziz hatıraları önünde saygı duyma günüdür. Onların anılarını kalbimizde yaşatmak ve hatıralarını unutturmamak zorundayız. Kahraman polisimiz İzmirliler'in gönlünde nesilden nesile yaşayacaktır” dedi.

[caption id="attachment_1660404" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:SÖZCÜ - Törene İzmirlilerin ilgisi yoğun oldu. FOTO:SÖZCÜ - Törene İzmirlilerin ilgisi yoğun oldu.[/caption]

"EMNİYET CUMHURİYETE GÖNÜLDEN BAĞLIDIR"


İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, “Toprakları ancak o kahraman evlatların kanları vatan yapabilir. Bu yüzyıllardır böyle oldu böyle olmaya devam edecek. 5 Ocak günü bu kentin güzel insanları katletmek isteyen piyonların sahiplerine çok güzel ders verdi. Arkadaşlarıyla birlikte kaleşnikof mermilerine giderken bir an bile tereddüt etmedi. Gül bahçesine girercesine şehadete koştu. Tüm İzmir ve Türkiye’nin kalbinde yer etti. Biz bugün yaşayabiliyorsak Fethi Sekin ve arkadaşları sayesinde yaşıyoruz. Binlerce Fethi Sekin içimizde vardır. Fethi Sekin’e öyle bir sahip çıktınız ki hepinize teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı. Sözlerini "Emniyet Teşkilatı cumhuriyetin bağrından çıkmış bir teşkilattır ve gönülden bağlıdır" ifadeleri ile sürdüren Aşkın, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri saygıyla andığını dile getirdi. Aşkın, İzmirliler'in ve şehit babası M. Zeki Sekin'in talebine cevaben, Fethi Sekin'in adının adliyeye verilmesi için çalışmaların sürdüğü bilgisini verdi.

[caption id="attachment_1660411" align="aligncenter" width="1000"]FOTO:DHA - Törene CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. FOTO:DHA - Törene CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.[/caption]

"SINIRLARIMIZ PERGELLE ÇİZİLMEDİ"


Kürsüye son olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu, “Teröristler hep şunu düşünür, yılgınlık yaratır ve bıktırırız istediklerimizi kabul ettiririz... Ama o hainler şunu bilmiyor, Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir devlet değildir. Kuran insanlar sıradan değildir. Ölümü göze aldılar. Bizim sınırlarımız cetvel, pergelle çizilmedi. Binlerce şehidimizin kanı vardır. Gazilerimiz vardır. Şiddet ve terör nereden, kimden gelirse gelsin, hepsinin önünde göğsümüzü siper etmeye hazırız. Bu ülke için, vatanımız, milletimiz, bayrağımız, çocuklarımız için bunu yapacağız. Bu bizim ortak vatan görevimizdir” diye konuştu.

[caption id="attachment_1660407" align="aligncenter" width="1200"]FOTO:SÖZCÜ- Şehit Fethi Sekin Parkı FOTO:SÖZCÜ- Şehit Fethi Sekin Parkı[/caption]

"O ARTIK İZMİR’İN DE GAKKOŞU’DUR"


İzmir’in bir özelliği var. Anadolu’nun her ilinden insanlar buraya gelir ama hiç kimse kendisini yabancı hissetmez. İzmir’in böyle güzel bir özelliği vardır. Fethi Sekin artık sadece Elazığ’ın değil tüm İzmir’in de Gakkoşu’dur demiştim. Gözünü sakınmadı. Musa Can da ‘dışarıda neler oluyor’ diye baktığında, teröristlerin sıktığı kurşunla hayatını kaybetti. Her iki şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar bizim gönlümüzde, bu ülkenin sevdalılarıdır. Ölüme gitmeyi tercih ettiler” ifadelerine yer verdi.

"GAZİLERİMİZİ VE ŞEHİT AİLELERİNİ KUCAKLAYALIM"


Güvenliğimizi sağlayan asker, polis herkese şükran borçluyuz. Şehitlerimizi unutmayın. İngiltere’de bir şehit yakını mağazaya gittiğinde anons edilir, 'Falan şehit yakını mağazamızı onurlandırmıştır’ derler. Şehitlerimizin ailelerini kucaklayalım. Çünkü onlar bedel ödemişlerdir. Şehitlerimiz İzmir’i ve Türkiye’yi onurlandırmışlardır” dedi. Sadece parkın açılışı için İzmir'e gelen Kılıçdaroğlu törenin ardından Ankara'ya döndü. Şehit polis Fethi Sekin'in eşi ve çocuklarının, okulların yarı yıl tatili nedeni ile memleketleri Elazığ'da oldukları için törene katılamadıkları öğrenildi.

[caption id="attachment_1660405" align="aligncenter" width="880"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

HEYKELİ DE DİKİLECEK


SÖZCÜ, Şehit Polis Fethi Sekin'e minnet duygusu ile yaptığı talepleri dile getirmiş, yetkililer bu çağrılara kayıtsız kalmamıştı. Bu doğrultuda, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi kahraman polisin şehit düştüğü adliye önüne heykelinin dikileceğini açıklamıştı. Büyükşehir Belediyesi bu amaçla ulusal düzeyde bir heykel yarışması düzenliyor.

.