Gökmen, Erdoğan’ın çağrısını duyurmuştu


Gökmen Ulu, 40 yaşında. 14 yıldır Burcu Ulu ile evli. 12 yaşında Ege Efe adında bir oğlu olan Gökmen’in ailesinden sonra en büyük sevdası ise mesleği, gazetecilik... Gökmen, gazeteciliğe Ege TV’de başladı. Ardından Marmaris TV’de yöneticilik yaptı. Burada çalışırken soruşturmacı gazeteci Uğur Dündar ile yaptığı bir canlı yayın ise Gökmen’in hayatını tamamen değiştirdi.

Gökmen Ulu, soruşturmacı gazeteci Uğur Dündar ile de röportaj yapmıştı. Dündar, Ulu için “Yetiştirdiğim ve gurur duyduğum bir gazetecidir” dedi. Gökmen Ulu, soruşturmacı gazeteci Uğur Dündar ile de röportaj yapmıştı. Dündar, Ulu için “Yetiştirdiğim ve gurur duyduğum bir gazetecidir” dedi.


GEZİ BELGESELİ YAPTI

Dündar, başarılı haberciliğiyle dikkat çeken Gökmen’i İstanbul’a davet etti. Ulu, +1 TV’de çalışmaya başladı.

Çeşme’deki yapılaşmayı haber yaptı. Çeşme’deki yapılaşmayı haber yaptı.


Evrensel gazetecilik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olan Gökmen, Hatay’daki IŞİD katliamı ve Gezi Parkı olayları sırasında unutulmaz yayınlara imza attı. Gökmen, Gezi Parkı olaylarında tanık olduklarını belgeselle ölümsüzleştirdi. “Direniş” adlı belgesel hem Türkiye’de hem de Avrupa’da gösterildi.

İzmir’deki imar sorununu böyle duyurdu. İzmir’deki imar sorununu böyle duyurdu.


O ZOR GÜNDE DE İŞİNİ YAPTI

Gökmen, 3 yıl önce SÖZCÜ Ailesi’ne katıldı. İzmir muhabirimiz Gökmen, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Meydanlara inin” çağrısını Türkiye’ye ilk duyuran haberciydi. Gökmen, gözaltına alındığı 19 Mayıs günü bile haber geçecek kadar mesleğine bağlı bir gazeteci...

Urla villaları tartışmasını da haberleştirdi. Urla villaları tartışmasını da haberleştirdi.

Mediha, kadına şiddet haberiyle ödül almıştı


SOZCU.COM.TR Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun, aslen Adanalı... Mesleğe de 20 yıl önce Adana’da başladı. Uzun yıllar yerel gazetelerde çalıştı, ulusal gazetelerin Adana temsilciliğini yaptı. 2005 yılında ise meslek hayatına İstanbul’da devam etme kararı aldı.
Hayat dolu kişiliğiyle tanınan Mediha, İstanbul’da başarılı bir kariyere imza attı.

Sozcu.com.tr Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun, 2011’de ‘Kadının şiddetle imtihanı’ haberiyle Sedat Simavi Gazetecilik Övgü Ödülü’nü kazandı. Sozcu.com.tr Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun, 2011’de ‘Kadının şiddetle imtihanı’ haberiyle Sedat Simavi Gazetecilik Övgü Ödülü’nü kazandı.


MAVİ MARMARA’DAYDI

Akşam, Yeni Şafak ve Sabah gazetelerinde çalıştı. Muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yaptı. 2010 yılında Sabah Gazetesi’nde görevliyken, Mavi Marmara gemisi ile Filistin’e giden ekibe katıldı.

Mavi Marmara’nın kitabını yazmıştı. Mavi Marmara’nın kitabını yazmıştı.


Gemi, İsrail askerlerinin saldırısına uğradığında oradaydı. Mediha Olgun, gördüklerini, yaşadığı vahşeti “Mavi Marmara’da Neler Oldu?” adlı kitapta topladı.

Olgun, Mavi Marmara’da görevliydi. Olgun, Mavi Marmara’da görevliydi.


BEŞ YILDIR SÖZCÜ’DE

Gazeteci Mediha Olgun, 2011 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen Sedat Simavi Gazetecilik Övgü Ödülü’nü kazanmıştı.

Kaybettiğimiz gazeteci Savaş Ay ile... Kaybettiğimiz gazeteci Savaş Ay ile...


Mediha’ya ödül getiren ise Sabah’ta yayınlanan “Kadının şiddetle imtihanı” yazı dizisi olmuştu. 5 yıldır SÖZCÜ Ailesi’nin bir üyesi olan Mediha Olgun’un 23 yaşında bir oğlu var.