Ergenekon kumpasıyla 5 yıl 2 ay hapis yatan Dönmez, dosyaya sunduğu görüntülerin FETÖ’cüler tarafından saklandığını ve mahkemeden kaçırıldığını vurguladı. Dönmez, bu kayıtlara 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ulaştığını anlattı. Dönmez duruşmada şunları söyledi: “Benden çıktığı belirtilen ajandadaki işaretli kroki, arama tutanağında yoktu. Ajandaya sonradan ilave edilmiş. Akademideki ders notlarımın olduğu ajandaydı. 8’inci sayfadaki kroki ise bana ait değil. Bu krokiye göre arama yapıp Zir Vadisi’nde mühimmat bulduklarını iddia ettiler. Polislerin arama görüntülerinde bu krokiyi eklediklerine ilişkin itiraflar var. Bu görüntüleri 7 yıl mahkemeden sakladılar. Ben Emniyet Genel Müdürlüğü’nden aldım.”

İŞTE O GÖRÜNTÜLERDEKİ KONUŞMALARIN AYRINTISI

Bulunduğu öne sürülen mühimmatların kamera kayıdına alındığı sırada bir polisin diğerine “İşimizi sağlama alalım. Nasıl olsa kazık attık” dediği duyuluyor. Görüntünün devamında aynı polisin kamera kaydını kastederek “Sesi yok değil mi? Sesi kapatın. Sesi hallediyorsunuz sonra değil mi” dediği anlaşılıyor.

Dönmez’in mahkemeye verdiği bir başka görüntüde de bulunduğu iddia edilen krokilerle yapılan aramaların kamera kayıtları yer alıyor. Polislerin kamera kaydına giren konuşmalarında krokilerin sahte olduğu anlaşılıyor. Polisler, krokilerde işaretlenen yerlerde birşey bulamadıklarını ama araştırmayı genişlettiklerini söylüyor. Polislerin konuşmada, “Öbür tarafta aynıydı oradan da çöp çıktı, orası da büyüdü. 16 adım falan tutmuyor müdürüm. Biz sadece burayı ‘değerlendirelim’ dedik. Sadece mantık tutuyor” dediği duyuluyor.