İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ'ye yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla yeni bir çalışma başlattı. Soruşturma kapsamında silahlı terör örgütü FETÖ’nün Türk Hava Yolları, Türk Telekom gibi önemli ulaşım ve iletişim kurumları ile TÜBİTAK ve HAVELSAN gibi yüksek teknoloji üreten kurumlar mercek altına alındı.

Araştırmalarda örgütün 4 kurumdaki bilgi işlem yapılanması deşifre edildi. Çalışmalardan 108 şüpheli belirlendi. Araştırmaların tamamlanmasının ardından operasyon kararı alındı. Sabah saatlerinde 8 ilde çok sayıda adrese baskın düzenlendi. Eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 52 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolleri sonrasında Emniyet'e götürülürken, 56 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

[old_news_related_template title="Boğaziçi ve Medeniyet Üniversitesi operasyon! Koray Çalışkan da gözaltına alındı" desc="Boğaziçi Üniversitesi'nde görevli akademisyen Koray Çalışkan sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Çalışkan, geçtiğimiz seçimlerde CHP'den milletvekili adayı olmuştu. Boğaziçi ve İstanbul Medeniyet Üniversiteleri'ne düzenlenen FETÖ soruşturması kapsamında Koray Çalışkan ve 20 profesörün de aralarında bulunduğu 72 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şu ana kadar 42 kişi gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/koray-caliskan-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-koray-caliskan-gozaltina-alindi-1926854/"]