Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur bugünkü köşesinde bir fotoğraf yayımladı. 1995 yılında çekilen fotoğrafta; Fuat Uğur ile birlikte o dönem Refah Partisi İstanbul Belediye  Başkan Adayı olan Recep Tayyip Erdoğan yer alıyor. Kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişi de Uğur ile Erdoğan'ın arasında bulunuyor.

fuat-ugur-fotoFOTOĞRAFI KOYDU ALTINA 'OLMAYAN İLHAN KESİCİ SÖZLERİNİ' YAZDI...


Uğur bugünkü köşesinde, üçüncü şahsın o dönem ANAP'lı olan İlhan Kesici olduğunu yazarak  şu satırları kaleme aldı;

"Yukarıda gördüğünüz fotoğraftan haberim yoktu. Sabah internet sitesinin Ekonomi Editörü Umut Çelik gönderdi. Gazetenin arşivinde rastlamış. 1996 yılından. Yer HBB televizyonunun (Zamanında böyle bir televizyon vardı) çay ocağı. Solda gördüğünüz bendeniz. Hayli kiloluyum ve kendimi tanımakta güçlük çekiyorum. Ortadaki, bugün CHP Milletvekili olan İlhan Kesici. Ve şimdi muhtemelen CHP’nin 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı. Oturan ve beni dinleyen kişi de o zamanki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan. Hepimizde de çiçekli, ipek kravatlar var. O sıralar pek revaçta....


Fotoğraftaki üçlüden İlhan Kesici dediğimiz gibi 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Erdoğan’ın karşısına CHP’nin adayı olarak çıkmaya hazırlanıyor. Son iki haftadır herkes bunu konuşuyor.
Samimi söylüyorum, orada neden bulunduğunu hiç hatırlayamadığım İlhan Kesici’nin bu sohbette söylediklerinden aklımda kalan tek şey davudi sesiyle yaptığı CHP tarzı eleştiriler ve muğlâk ifadelerdi. Tabii bir de ne kadar zayıf olduğu. Şimdi maşallah ense kulak yerinde ve hayli cüsseli. Eleştirmek çağın konforu. Özellikle de Türkiye'deki muhalifler açısından. Geleceğe yönelik çağdaş projelerle kim uğraşacak, zaten hazır uğraşan biri varken. Kesici Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra nasıl bir siyaset izler? Baykal ve Kılıçdaroğlu'ndan farkı sadece yumuşak üslubu olacak galiba..."

kimİLHAN KESİCİ DEĞİL!


Fotoğraftaki üçüncü kişinin şimdi CHP milletvekili olan İlhan Kesici 'olmadığını' ise OdaTV ortaya çıkardı. OdaTV söz konusu şahıs için "Ya şu an AKP milletvekili olan Mücahit Arslan ya da İBB Meclis Üyesi Zeki Yeşildağ" tespitinde bulundu. Yani Uğur'un iddia ettiği gibi fotograftaki kişinin İlhan Kesici olmadığı kanıtlandı.

GERİ ADIM ATTI


Fuat Uğur, 'hayali' yazıya gelen tepkilerin ardından ise geri adım attı. Uğur, sosyal medya hesabından "Sildim. Bir meslek kazası. Nedenini yarın okuyacaksınız" diye yazdı. Daha sonra söz konusu yazı Türkiye gazetesinin internet sitesinden de kaldırıldı.

SORU İŞARETLERİ


Bu trajikomik yazıdan geriye ise Uğur'un sırf CHP'yi ve İlhan Kesici'yi eleştirmek için 'uydurduğu' yalan İlhan Kesici açıklamaları kaldı. Bu tarihi skandal, Fuat Uğur gibi kendisine gazeteci diyen yandaş kalemlerin gerçek yüzünü de ortaya koyuyor. Duayen gazetecilere 'asparagas haberciliğin mucidi' diyen Uğur'un, kendisinin de içinde bulunduğu bir fotoğraftan asparagasın alası bir yazı yazması, Türk basınının şu anki içler acısı halini de ortaya koyuyor. Böyle bir yalan ve asparagas yazıyı kaleme alan Fuat Uğurve onun gibi onlarca yandaş-yalaka isim, iktidar kanadında itibar görüyor, yalan ve yanlış yazıları, savcılar tarafından ciddiye alınıp, kanıt gibi gösterilip soruşturma dahi açılabiliyor...