Bayır, Silivri 9. No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ulu’ya yazdığı mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Gökmen, Her karanlığın ardından doğan güneş, adaletsizliğin tüm duvarlarını yıkarken, kötülüğün zincirlerini de kırar… Her şeyden önce, seninle gurur duyduğumuzu bilmeni isterim. Öyle değerler vardır ki, bir ata mirası gibidir ve bu değerler bazı insanların ruhlarına doğuştan yazılmıştır. Nedir bunlar? Doğruluk, dürüstlük, cesaret, onur ve vicdan...

tacettin-bayir“ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLI DURUŞUN”


Tüm bu değerler, herkese nasip olmayan ve uğrunda mücadele edilmesi gereken nadide şeylerdir. Bizler de seni; doğruluktan, dürüstlükten, asla ödün vermeyen, cesaretli, vicdanlı, Mustafa Kemal Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyetçi duruşunla tanıdık. Sen bu yıldızları ruhuna kazıyanlardansın. Bu da seni ayrıcalıklı kılıyor.

Yaşamı analiz ettiğimizde özgürlüğün bir hak değil, insanın doğasının bir parçası olduğunu biliyoruz. Fakat ne acı ki, zor zamanlardan geçiyoruz. Gazeteciliğin suç olmadığını, gerçek suçun mesleğini layıkıyla onuruyla yapan insanları tutuklamak olduğunu ve özgür basının bu şekilde susturacağını düşünenlerin, bu yanlıştan da en kısa zamanda döneceklerini umut ediyoruz. Bizler, pes etmeksizin; insan hakları ve demokrasi mücadelemize devam edeceğimize emin olabilirsin.

“UMUDUN ELİNİ SAKIN BIRAKMA”


Gökmen dostum, sen bir aynasın. Hepimizin aynası. Bazıları korkup başlarını çevirse de, kaçıp gitse de sen, doğruları büyük bir cesaretle söylediğin ve mesleğini yaptığın için oradasın. Bilmelisin ki; bizler, senin gibi cesur bir yüreğin yokluğuyla bir eksiğiz. Bu dipsiz kuyudan çıkacağını, ufkun mavisini sevdiklerinle, sevenlerinle büyük bir coşkuyla yeniden seyredeceğinin sözünü veriyorum sana, Gökmen… Ülkemize barış ve huzuru yeniden getirmek için, küllerimizden yeniden doğacağız. Yeter ki sen, umudun elini sakın ola bırakma! Biz burada, büyük bir özlemle seni bekliyor olacağız. Sevgilerimle…”

ziyaret"ÜLKEMİZ BU KARANLIKTAN ÇIKACAK"


CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm de, Silivri Cezaevinde bulunan arkadaşımız Gökmen Ulu’yu ziyaret etti. Ulu, kendi el yazısı ile bir mesaj yazarak, adil yargı çağrısı yaptı ve “Ülkemizde gazetecilik artık suç haline getirildi. Fakat halkımız her şeyin farkında. Kamu vicdanında aklandığımız gibi yargıda da masumiyetimizin tescil edileceğinden kuşkum yok. Ülkemiz bu karanlıktan çıkacak. Dünyayı iyilik kurtaracak” dedi.
“Ne yazık ki ben ve gazetemiz hakkında akla ve vicdana aykırı olarak, hukuki dayanaktan tamamen yoksun bir şekilde iftiraya dayalı algı operasyonu yapıldı. Ardından hakkımızda hiçbir somut delil ve kanıt olmamasına karşın soruşturma açıldı, tutuklama kararı verildi'' diyen Ulu şunları yazdı:

''Bizim yolumuz adalet, özgürlük, eşitlik, barış, laik Cumhuriyet ve çağdaş demokrasi yoludur. Biz Atatürk'ün açtığı uygarlık yolunda yürüyoruz. En büyük güç ve umut kaynaklarımdan biri de Türkiye'nin bütün renklerinin el ele tutuşarak bu değerler ekseninde yürek yüreğe ve omuz omuza yürüyor olmasıdır. Ülkemiz bu karanlıktan kısa zamanda çıkacak ve aydınlığa kavuşacak. Hep birlikte güzel günler göreceğiz. Dünyayı iyilik kurtaracak”

'ASIL AMAÇ GÖZDAĞI'


Ulu'yu ziyatinin ardından SÖZCÜ'ye konuşan CHP milletvekili Tüm '' Normal koşullarda gazeteciler siyasileri ziyaret eder, röportaj yapar. Ne yazık ki bu ülkede tersi oluyor'' dedi ve şunları söyledi: ''Gazeteciliğin suç olduğu bir ülkede yaşamak hepimiz için üzüntü vericidir. Gökmen'in morali yerinde. Asıl kaygısı demokrasi mücadelesi veren dışarıdaki dostları. Tüm dünya biliyor ki SÖZCÜ ve Cumhuriyet yazarları tutuklanırken asıl amaç demokrasi güçlerine gözdağı vermek. Özgürlük taleplerini bastırmaktır.Bizler asla bu baskılara boyun eğmeyeceğiz. Adalet geç de olsa tecelli, edecek, hiç bir kötülük ve zulüm yapanın yanına kar kalmayacak. Gazetecisi, yazarı, aydını özgür olmayan bir toplumun siyasetçisi de, sanatçısı da  özgür değildir. Hep beraber mücadelemizi sürdüreceğiz''