Tekin, müftülere dini nikah yetkisi, MEB ile Ensar Vakfı'nın yaptığı anlaşmalar gibi eylemlerin ardarda geldiğine de dikkat çekerek, AKP'li Başbakan ve Bakanlara da "aklınızda ne var, ne yapmak istiyorsanız gerçekte, onu söyleyin" çağrısı yaptı.


[old_news_related_template title="Son dakika... Maçka Parkı'nda şortlu kıza güvenlik müdahalesi: Böyle gezip, göğüslerini açamazsın" desc="İstanbul Maçka Parkı'nda yaşanan olayda; parkın güvenlik görevlilerinden birinin, şort giyen bir genç kıza, 'Bu kıyafetle parka girmene izin vermem. Göğüslerini açamazsın' dediği ve bu yüzden taraflar arasında tartışma yaşandığı öne sürüldü. O anlar ise parkta bulunan bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Vatandaşlar özel güvenliklere tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/macka-parki-sortlu-kiz-kapak-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-macka-parkinda-sortlu-kiza-guvenlik-mudahalesi-boyle-gezip-goguslerini-acamazsin-1952869/"]

Gürsel Tekin Sözcü'ye yaptığı açıklamada, AKP'lilerin iktidara geldikleri ilk günden bu yana başörtüsü konusunda söyledikleri sözlerin, şimdi onlara karşı söylenmeye başladığını hatırlatarak, "İnsanların giyimine karışıyorsunuz. Yaşam biçimine müdahale ediyorsunuz. Yakın zamana kadar bundan en çok şikayet eden sizdiniz. Şimdi siz bunu yapıyorsunuz. Yeter" dedi.

Maçka parkı'nda yaşananların "insanlık dışı olduğunu" da vurgulayan Tekin, "yaptıklarınız ne insani, ne vicdani" diye konuştu.