Yüreğimizi yakan şehit haberi, dün Hakkari Şemdinli’den geldi... Yoğun sisin olduğu sabah saatlerinde Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye sızmaya çalışan bir grup terörist tespit edildi. Sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada iki korucu ile altı askerimiz şehit oldu. Bugün yurdun dört bir yanında şehitlerimize veda töreni düzenleniyor.

'İŞTE BENİM YAVRUM İŞTE BENİM ASLANIM'


Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 28 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Erkan Karaca'nın babası Ayhan Karaca, helallik sırasında oğlunun fotoğrafını kalabalığa gösterip, "İşte benim yavrum. İşte benim aslanım. Canımın parçası" diyerek ağladı.

sehit-acisi-1

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Erkan Karaca'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, helallik için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak babasının oturduğu Canik İlçesi'ndeki evinin önüne getirildi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı helallik sırasında şehidin babası Ayhan Karaca, oğlunun fotoğrafını eline alıp, kalabalığa dönerek, "İşte benim yavrum. İşte benim aslanım. Canımın parcası. Biricik evladım. Vatan sağolsun" diyerek gözyaşı döktü. Abla Ceylan Karaca ise şehit kardeşini, üniformasını giyerek karşıladı. Tabuta sarılan acılı abla, "Yavrum, kardeşim evine böyle mi gelecektin" diye ağıt yaktı. Helallik sonrasında Şehit Piyade Sözleşmeli Er Erkan Karaca'nın cenazesi, tören için İlkadım İlçesi'nde bulunan Büyük Cami'ye götürüldü.

[old_news_related_template title="Şehit koruculara veda" desc="Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 2 güvenlik korucusu için ilk tören Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'nda düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özel uçakla geldiği Yüksekova'dan şehit korucular için ikinci törenin yapılacağı Şemdinli ilçesinin Derecik beldesine bağlı Toklu köyüne gitti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/korucu-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sehit-koruculara-veda-2075378/"]

Şehit Gökhan Kurak son yolculuğuna uğurlandı


Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Karapınar beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Gökhan Kurak'ın cenazesi, sabah Çaycuma Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde Karapınar'a götürüldü. Burada evin önünde helallik alındı, dua edildi. Şehidin annesi Bahriye, babası Cevat ve kardeşi Uğur Kurak, helallik alınırken gözyaşlarına boğuldu. Şehit için ardından Cumhuriyet Caddesi'nde tören düzenlendi.

gokhan-kurak

Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vali Ahmet Çınar, AKP Zonguldak milletvekilleri Özcan Ulupınar, Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, CHP milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı Komutanı Tuğgeneral Sırrı Yılmaz, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Bakan Özlü, törende şehidin annesi ve babasına taziyede bulundu. İl Müftüsü Rüstem Can'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın cenazesi, aile mezarlığında toprağa verildi.

EVLENMEDEN ÖNCE EV ALMAK İSTEMİŞ


Şark görevinin 8 ay sonra biteceği öğrenilen Şehit Gökhan Kurak'ın, bir süre önce evlenmek istediğini ailesine söylediği, öncesinde de ev almak için para biriktirmeye çalıştığı öğrenildi. Kurak'ın, uzman çavuş olmadan önce düğünlerde keman ve saz çaldığı, kardeşinin de şarkı söylediği belirtildi.

Bursa, şehidi 1.5 yıl önce evlenmişti


Dün Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Emre Karaarslan, Bursa’da son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, sınırın sıfır noktasında teröristlerle dün sabaha karşı çıkan çatışmada 6'sı asker 2'si korucu, 8 güvenlik görevlisi şehit düşmüştü. Hain saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Emre Karaslan'ın ateşi Bursa'nın Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesi Gökpınar Sokak'taki baba ocağına düştü. Şehadet haberinin ardından şehidin evi Türk bayrakları ile donatılırken, Karaarslan için bugün Mihraplı Camii’nde tören düzenlendi. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan Karaarslan’ın cenazesinde binlerce Bursalı gözyaşları döktü.

bursa-1Şehidin 1 buçuk yıl önce evlendiği eşi Ezgi Helin Karaarslan, babası İhsan Karaarslan ve annesi Naciye Karaarslan ile kardeşlerinin ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin yanı sıra Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe belediye başkanları, yakınları ve çok sayıda Bursalı katıldı. Bakan Canikli, tören alanında bulunan şehidin yakınlarına taziyelerini iletirken, cenaze namazının ardından da şehidin tabutunu omuzlayarak top aracına kadar götürdü. Şehit Karaarslan naaşı, Kestel aile kabristanına defnedilmek üzere götürüldü.

Hataylı şehit son yolculuğuna uğurlandı


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen piyade sözleşmeli er Ömer Küçük'ün cenazesi Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde toprağa verildi.

hatay

Şemdinli ilçesindeki Ortaklar bölgesinde bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan piyade sözleşmeli er Ömer Küçük için Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki mezarlık kompleksinde tören düzenlendi. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Küçük için helallik istenip dualar okundu. Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay Valisi Erdal Ata, askeri yetkililer ve vatandaşlardan yoğun kalabalık katıldı. Şehidin naaşı daha sonra şehitliğe defnedildi.

Acılı baba: Gerekirse ben de askere gideceğim


Hakkari Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 8 güvenlik görevlisinden 26 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Tayfun Kavun, memleketi Kırşehir'de düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hakkari'de 3 yıldır görev yapan ve 4 ay önce ailesinin yanına gelerek iznini geçiren Şehit Er Recep Kavun'un için Kırşehir Cacabey Camii önünde düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Necati Şentürk, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, AKP Teşkilat Başkan Yardımcısı ve 22'nci Dönem Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, AKP İl Başkanı Muzaffer Aslan, CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin, MHP İl Başkanı Arif Kılıç, başta olmak üzere binlerce kişi katıldı. Bakan Tüfenkci Cuma namazını Cacabey Camii 'nde kıldıktan sonra tören alanında bulunan Şehit Tayfun Kavun'un ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Şehit Er Tayfun Kavun'un bayrağa sarılı tabutu başında ailesi gözyaşı döktü. Baba Recep Kavun, "Canım oğlum vatan sağolsun, gerekirse ben de askere gideceğim. Onun yerini ben dolduracağım. İnanmıyorum öldüğüne, O ölmedi" diye konuşurken, şehidin annesi Ayşe Kavun, kardeşi ve yakınları tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

kirsehir

Isparta şehidini uğurladı


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen 26 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın cenazesi, memleketi Isparta'nın Gelendost ilçesinde toprağa verildi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende, baba Menderes Kara, oğlunun askeri parkasını giyerek cenaze namazında saf tuttu.

Şemdinli'de dün, güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın naaşı, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo tipi uçak ile saat 01.00 sıralarında Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi. Askeri erkân ve yakınları tarafından karşılanan şehidin cenazesi, Gelendost Devlet Hastanesi morguna konuldu. Şehidin cenazesi sabah saatlerinde Yenice Köyü'nde oturan babası Menderes Kara, annesi Dilek, kardeşleri Sinan ve Adil Kara ile diğer yakınları tarafından morgdan alındı. Burada ailesinin son kez gördüğü Şehit Sercan Kara'nın cenazesi, konvoy eşliğinde Yenice Köyü'ndeki baba evine getirildi.

baba-2

OĞLUNUN ASKERİ PARKASIYLA SAF TUTTU


Helallik alındıktan sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazının kılınacağı köy mezarlığına götürüldü. Törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta milletvekilleri Ak Partili Sait Yüce, CHP'li İrfan Bakır, Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Yalvaç Kaymakamı ve Gelendost Kaymakam Vekili Aytekin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Gelendost Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sezgin, ilçe belediye başkanları, askeri erkân, emniyet mensupları, şehidin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Baba Menderes Kara, oğlunun askeri parkasını giyerek cenaze namazında saf tuttu. Tören sırasında fenalık geçiren anne Dilek Kara'ya sağlık görevlileri müdahale etti.

'HAİNLERİN KÖKÜNÜ KAZIYIP ÖYLE GELSEYDİN'


Şehidin annesi, halası ve kuzenleri Türk bayrağına sarılı tabuta kapanarak gözyaşı döktü, sık sık öptü. Hala Yaşar Seker, "Oğlum şerefsizlerin, hainlerin kökünü kazıyıp öyle gelseydin" diye feryat etti.

baba-1

TABUTUN BAŞINDA ŞİİR OKUDU


İlçe sakinlerinden Hüseyin Kılıç ise elinde Türk bayrağıyla tabutun başına gelerek yazdığı 'Şehit' adlı şiiri okudu. Şehit Sercan Kara'nın cenazesi cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra tören mangası tarafından bir süre taşındıktan sonra vatandaşlar tarafından omuzlara alınarak Yenice Köyü Mezarlığı'na götürüldü. Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın cenazesi, vasiyeti üzerine aile kabristanına gözyaşları arasında defnedildi. Tören mangasının saygı atışı yapmasının ardından baba Menderes Kara ve diğer yakınları taziyeleri kabul etti. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindekiler, şehidin evine giderek burada bir süre aileyle görüştü. (DHA-İHA)