CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, SÖZCÜ’ye yönelik operasyon kapsamında 19 Mayıs’ta gözaltına alınan ve 26 Mayıs’ta tutuklanan muhabirimiz Gökmen Ulu ile internet sorumlu müdürümüz Mediha Olgun’u ziyaret etti.

Sertel, önceki gün Silivri Cezaevi’nde görüştüğü arkadaşımız Gökmen için bir yazı kaleme aldı. İşte o satırlar:

ÖNCE OĞLUNU SORDU

“Saat 12.40’ta getirdiler Gökmen’i açık görüşe. Yüzünde yine o çocuksu masum gülüşü. Sarıldık. Öpüştük. Selamları ilettim. Eşinin, oğlunun, babasının, kardeşinin, gazetecilerin, dostlarının selamlarını... Sevindi. Sorduğu ilk kişi oğlu oldu, “Morali nasıl” dedi. Halk Arena’sını izlerken görmüş oğlu Ege’yi, eşi Burcu’yu... Uğur Dündar’a, programda kendisiyle ilgili konuşan Avukatı Murat Ergün’e, Celal Ülgen ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’a ve programa katılarak destek veren Karşıyakalı hemşehrilerine teşekkür etti.

BAHÇEDE AYAK TENİSİ...

Cumhuriyet’ten Oğuz Güven ve Habertürk’ten Oğuz Usluer’le aynı avluya çıkan tekli koğuşta kalıyorlarmış. Okumak ve yazmak dışında en büyük keyfi, bahçede Oğuz Güven’le ayak tenisi oynamak olmuş. Cezaevinde neredeyse tüm tutukluların dilinde “Damatlar” var. Gökmen’in de bu konuda söyleyeceği birkaç cümle var:

ADİL YARGI İSTEDİ

Ben de damadım ama bütün sülalem gibi benim kayınpederim de Atatürkçü... Bu durum onların hukuki kriterine uyuyor mu? Biz torpile, kayırmaya tenezzül etmeyiz. Ben buradan torpille, lütufla değil hukukla çıkacağım. Yeter ki adil yargı devreye girsin. Buradan halkımızın yüreğimize taktığı şeref madalyasıyla çıkacağım. Tıpkı yakın tarihteki kumpas mağduru asker, sivil aydınlarımız gibi...

MAHKUM OLACAKLAR

CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, CHP milletvekillerine teşekkür ediyorum. Bizim için oksijen oluyorsunuz, umut oluyorsunuz. Ben zindanda da onurlu yaşamımı dik durarak sürdüreceğim. Fakat bize ve ülkemize haksızlık ve kötülük yapanlar hem kamu vicdanında hem de hukuk ve tarih önünde utanca mahkum olacaklar. Gökmen Ulu, Sözcü Gazetesi’nin sahibi ve yöneticilerine ve Sözcü okurlarına selam, sevgi ve saygıları ile teşekkürlerini iletti. En kısa zamanda özgürlükler şehri İzmir’de, özgürlükte buluşmak üzere kucaklaştık, vedalaştık...”
med

Mediha'nın durumunun iyi ve moralinin yüksek olduğunu ifade eden Sertel, haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıya olunduğunu söyledi. Cezaevinde bir saatten fazla süren ziyaretin ardından açıklama yapan CHP'li vekil, Mediha'nın dışarıdakilere gönderdiği notu da paylaştı. Mediha o notta şöyle dedi:


05cezaevi20cm


“ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ”

“Herkesin “Hocası” ile çekilmiş fotoğrafı var gazetelerde. Ben de kendi hocamı anlatmak istiyorum. O da Savaş Ay. Yani bilenler biliyor, son dönemde bana hep “veliahtım olsan olsan sen olursun” derdi. Hatta hayatını anlatan kitabı benim yazmamı istedi. Yazdık da zaten. Sinsi bir hastalığın pençesinde boğuşurken bile haber aşkından zerre azalma olmadı. Şimdi yaşasaydı çoktan Bakırköy Cezaevi'ne gelmiş, müdürün odasında çay içerken ve peş peşe yakarken sigaraları “kara haber ayağına gelmiş” derdi. Savaş abi sen gittin gideli çok şey değişti. Artık habere biz gitmiyoruz, haber bize geliyor, hatta içinde boğuluyoruz.”