Önceki gün yayımlanan yeni KHK ile 115 kişi görevlerine iade edildi. Görevine iade edilenler arasında OHAL kapsamında 2016 yılının Ağustos ayında ihraç edilen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk de bulunuyor.

hatemi-ortaHATEMİ İLE ÜNLÜ 'MHP RAPORU'NU HAZIRLAMIŞTI


Prof. Dr Hüseyin Hatemi'nin 'manevi kızı' olarak bilinen ve Hatemi ile çok sayıda önemli akademik çalışmaya imza atan Oğuztürk'ün ismi son olarak; MHP'de muhaliflerin, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi için açtığı davada  mahkemenin yetkisiz olduğuna dair rapora imza atmasıyla gündeme gelmişti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ve Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk'ün hazırladığı 9 sayfalık 'MHP raporu'nda olağanüstü kongre talebinin hukuksuz, mahkemenin ise yetkisiz olduğu savunulmuştu.

MHP yönetimi, parti içi muhalefetin olağanüstü kongre için harekete geçtiği dönemede, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin olağanüstü kongre talebini karara bağlayacağı 8 Nisan öncesi, dava dosyasına iki hukukçu akademisyenin kaleme aldığı mütalaa sunmuştu. Prof. Dr. Hüseyi Hatemi ve Doç.Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk'ün hazırladığı rapor, Avukat Yücel Bulut imzasıyla mahkemeye sunulmuş, rapor muhaliflerin tepkisine neden olmuştu. Sinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün, mahkemenin yetkisiz olduğuna ilişkin raporun, hukuki gerekçelerinin yetersiz olduğunu iddia etmişti.

[old_news_related_template title="Kimler yeni gelen KHK ile ihraç edildi? İşte isim isim ihraç ve işe geri iade edilenler listesi..." desc="Türkiye güne iki KHK haberiyle uyandı, ihraç edilenler ve göreve iade edilenler vatandaşlar tarafından merakla araştırılmaya başlandı. İhraç listesini, göreve iade listesini ve kapanan kurumlar listesini haberimizde bulabileceksiniz. Bakanlıklar, TSK, TÜBİTAK, Sayıştay, Danıştay, Yargıtay gibi bir çok kurumda ihraçlar var. 695 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile duyurulan listelerde binlerce isim yer alıyor. Resmi Gazete'de çıkan isim listesinde kurumlar, kurumlardan toplam ihraç sayıları yer alıyor. Ayrıca kapatılan kurumlar ve göreve iade edilenlerin isim listesi de var. İşte 695 sayılı KHK ile Danıştay'dan ihraç edilen personelin isim, soyadı ve unvan listesi... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/ihrac-listesi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/tam-liste-isim-isim-khk-ile-ihrac-edilenler-ve-goreve-iadeler-listesi-son-dakika-2144975/"]