Bu sabah İstanbul'da ve çevre illerde uyananlar gözlerine inanamadı, bulutlu hava saatler ilerledikçe daha da bulutlanmaya başladı, bazı bölgelerde hava geceye döndü. Gökgürültüsüyle birlikte başlayan sağanak yağmur İstanbul'da saat 08:00'den itibaren etkisini artırmaya başladı. Saat 08:30 sıralarında hızlanan yağmur İstanbul'da kentin büyük bölümünde 09:30'a kadar şiddetli bir şekilde etkisini sürdürdü. Yağmur aralıklarla etkili olmaya devam ediyor. İstanbul Valiliği "özel araçlarınızla dışarıya çıkmayın" uyarısı yaptı.

FOTO:İHA FOTO:İHA


İBB'nin verilerine göre bugün İstanbul'da metrekareye ortalama 80 kilogram yağmur düştü. İstanbul Valiliği saat 10:03'te "dışarıya çıkmayın" uyarısı yaptı.

 

İşte 'İstanbul'daki 18 Temmuz seli'nden notlar...

FOTO:SÖZCÜ- Metrobüs yolu da su altında kaldı. FOTO:SÖZCÜ- Metrobüs yolu da su altında kaldı.


Aniden bastıran yağmur nedeniyle bir çok yerde su baskını meydana geldi.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Yollarda araçlar mahsur kaldı.

FOTO:İHA FOTO:İHA


Atatürk Havalimanı-Aksaray ve Taksim-Osmanbey metrosunda bazı metro istasyonlarını su bastı.

FOTO:İHA FOTO:İHA


Seferlerde aksamalar yaşanıyor. Kuvvetli sağanak yağmurun etkili olduğu İstanbul'da Avrasya Tüneli çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı.

 

İstanbul Valililğinden saat 10:03’te yapılan açıklamada ise  “Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur.” denildi.Sosyal medyadan ise Valiliğin bu son açıklamasına "biraz geç olmadı mı?" eleştirileri geldi.