Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, 6-8 Ekim Kobani olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde önceki gün gözaltına alınan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ile Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, tutuklanma talebiyle çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcılık, mahkemenin kararına itiraz etmiş ve dün her iki milletvekili için de tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

[old_news_related_template title="HDP'li Ayhan Bilgen gözaltı, Meral Danış Beştaş tutuklandı, Lezgin Botan serbest" desc="HDP Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Meral Danış Beştaş hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine, Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından Bilgen ve Beştaş akşam saatlerinde gözaltına alındı. Ayrıca HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Van Ferit Melen Havaalanında gözaltına alındı. Botan gözaltına alındıktan birkaç saat sonra serbest bırakıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/basliksiz-140.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-hdpli-bestas-ve-bilgen-icin-yakalama-karari-1651304/"]

Kararın ardından yeniden gözaltına alınan Adana Milletvekili Beştaş, gece saatlerinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti.

Bilgen ise, bugün öğlen saatlerinde Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı. Bilgen, “Terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla” tutuklandı. Bilgen’in hava koşulları nedeniyle başka bir ile gönderilemediği için Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüleceği öğrenildi.