Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, yazar Nuri Pakdil'i Ankara'daki evinde ziyaret etti. Yeni Şafak'ın haberine göre, Cuma günü düzenlenen sürpriz ziyarette gündeme ilişkin sohbet edildiği öğrenildi. Ziyarette, Yeni Şafak yazarı Rasim Özdenören de yer aldı.

Fidan ve Akar Pakdil'i ziyaret ederek uzun süre sohbet ettiler. Fidan ve Akar Pakdil'i ziyaret ederek uzun süre sohbet ettiler.

KİM BU NURİ PAKDİL?


Kamuoyunda 'siyasal islamcı kesimin yazarlarından' olarak tanınan Nuri Pakdil son olarak Star gazetesinin düzenlediği Necip Fazıl Ödülleri töreninde "Ne mutlu müslümanım diyene" sloganı ile gündeme gelmişti. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Pakdil'in bu konuşmasını ayakta dinlemiş ve alkışlamıştı. Pakdil, "Atatürk'e karşı mısınız" sorusuna da "Ben Firavun karşıtıyım, beni okuyanlar kimi kastettiğimi bilir" yanıtı vermişti.

FOTO:Yenişafak: Hulusi Akar'ın, Pakdil'i büyük bir dikkatle dinlediği gözlendi. FOTO:Yenişafak: Hulusi Akar'ın, Pakdil'i büyük bir dikkatle dinlediği gözlendi.

"PAKDİL: 1923 DEĞERLERİMİZDEN KOPMA DÖNEMİDİR"


Pakdil, o günlerde Habertürk gazetesinde verdiği röportajda da, Mustafa Kemal karşıtlığını açıkça dile getirmişti. Pakdil, 1923'teki cumhuriyetin ilanını "değerlerimizden kopma dönemi" olarak nitelendirmişti.

FOTO:İHA - Nuri Pakdil, FOTO:İHA - Nuri Pakdil, "Ne mutlu Müslümanım diyene" sloganı ile kamuyonunu gündemine gelmişti.

"BEN ANTİ FİRAVUNİSTİM"


Pakdil, Kübra Par'ın bazı sorularına şu yanıtları vermişti;

"Ama bugün İslam âleminin geldiği nokta ortada... Onların durumu önemli değil ki. Biz Ulu Önder'in söylediklerine ve İslam'ın değişmez kurallarına göre konuşuyoruz. Peygamber Efendimiz geleceğin Müslümanlara ait olduğunu vurgulamaktadır. Ben, Peygamberimiz Hz. Muhammed'e "Ulu Önder" derim, bunun altını önemle çiziyorum.

Atatürk'le karıştırılmasın sonra?

Bizim tek ulu önderimiz vardır, o da Hz. Muhammed'dir!

Atatürk'e karşı mısınız yani?

Önceki sorunuzda, kimden yana olduğumu vurguladım.

Anti-Firavunist derken de onu mu kastediyorsunuz?

Beni okuyanlar, tanıyanlar kimi kastettiğimi bilirler...."