SÖZCÜ Gazetesi’ne karşı yürütülen algı operasyonuyla ilgili hazırlanan 73 sayfalık iddianame kabul edildi. 37. Ağır ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın ilk duruşması 7 Kasım’da İstanbul Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda yapılacak. SÖZCÜ Gazetesi avukatı Celal Ülgen, gazetemiz hakkında hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından Gökmen Ulu’nun derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Ülgen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi yaptığı konuşmayı sozcu.com.tr’de yayınlayan Gökmen Ulu’ya ödül verilmesi gerektiğini ifade etti. Ülgen, “Gökmen’e verilen basın ödülü mü bu tutukluluk?” sorusunu yöneltti. Ülgen’in açıklaması şöyle:

05celalulgen20cm

“HUSUMETLE HAZIRLANAN BİR İDDİANAME BU”

“SÖZCÜ Davası’nın iddianamesi kabul edildi. Elbette bu iddianamenin CMK’da belirtilen ölçütlere sığan bir iddianame olmadığını şüphelilerin lehine olan kanıtların objektif olarak toplanmadığını tam tersine subjektif davranılarak hatta husumet derecesinde davranılarak bir iddianame hazırlandığını, yargılama sırasında ayrıntılı olarak açıklayacağız. Atatürk düşmanlığı tescillenmiş birisinin (bilirkişi) sözde raporunun nasıl iddianameye dönüştüğünü de ortaya çıkaracağız.”

“YARGILAMADA HESAP VERMEYECEĞİZ, SORACAĞIZ”

“FETÖ’cü olmadığı kesin olarak bilindiği halde gazetemize FETÖ’cü yakıştırması yapanlar kimdir, kimlerdir? Hangi siper gerisinde konuşlanmış ve ellerini ovuşturuyorlar? Yargılama sırasında hesap vermeyeceğiz, bunların hesabını bir bir biz soracağız. Ancak şu anda tek tutuklu olan Gökmen Bekir Ulu’nun ivedi olarak tahliyesini bekliyoruz. Arkadaşlarımızın verdiği dilekçe doğrultusunda suç tipi iddianame ile değiştiğine ve aynı suçtan yargılanan Mediha Olgun tahliye olduğuna göre Gökmen’in de derhal tensiple birlikte tahliye olması gerekmektedir.”

“KONUŞMAYI İLK YAYINLAYAN SÖZCÜ”

“Hukuk bunu gerektirir. Duru ve anasının ak sütü gibi temiz, ilkeli ve de dik duran eğilmeyen kardeşimiz Gökmen’in bu denli çektiği çile yetti artık. Cumhurbaşkanı’nın 15 Temmuz gecesi konuşmasını teknik arıza nedeniyle veremeyen Anadolu Ajansı’ndan önce zor koşullarda sozcu.com.tr’de verme başarısını gösteren arkadaşımız Gökmen’e verilen basın ödülü mü bu tutukluluk?”

Gökmen Ulu 141 gündür Silivri Cezaevi’nde yatıyor


SÖZCÜ’ye yönelik başlatılan algı operasyonunda çalışanlarımız Gökmen ve Mediha gözaltına alınmıştı. FETÖ iftirasıyla suçlanan Gökmen ve Mediha, 26 Mayıs’ta getirildikleri Çağlayan Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mediha Olgun için 22 Eylül akşamı nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla tahliye kararı çıktı. Şimdi tüm sevenleri 141 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan arkadaşımız Gökmen Ulu’nun serbest kalacağı günü hasretle ve umutla bekliyor.