Sözcü’ye yönelik algı operasyonunda tutuklanan ve 113 gündür özgürlüğüne kavuşacağı günü bekleyen arkadaşımız Gökmen Ulu, Silivri’den seslendi. Tek suçu gazetecilik olan Gökmen, bir an önce iddianamesinin yazılmasını ve adil yargılama hakkının tanınmasını istedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan arkadaşımız Gökmen Ulu’yu ziyaret etti. Sarıbal, Gökmen’in mesajını şöyle aktardı: “Hakkımda hazırlanmış bir iddianame hâlâ yok. İddianamem bir an önce yazılsın. Hangi suçtan dolayı tutuklu olduğumu ben de öğreneyim. Çağdaş hukukun en temel değerlerinden biri olan adil bir yargılama hakkının tanınmasını istiyorum.”

ÖZGÜRLÜK TUTSAK EDİLEMEZ

Sarıbal, “Dünyanın hangi demokratik ülkesinde, suçunu dahi bilmeyen insanların aylarca cezaevinde tutulduklarını gördünüz? Düşünce ve basın özgürlüğünü baskı ve zorla ortadan kaldırmak istiyorlar. Ancak başaramayacaklar. Tarih hepimize göstermiştir ki; hiçbir özgürlük, sonsuza dek tutsak edilemez” dedi.

16szt04a_ant_ist_izm_trb