İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 22 Eylül'de düzenlediği basın toplantısı ile görevinden istifa etmişti. Topbaş'ın yerine ise bundan 5 gün sonra Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal seçilmişti.

Mevlüt Uysal'ın koltuğunda 15 günü geride bırakmasına rağmen, İETT'nin resmi yazışmalarında Kadir Topbaş'ın 'başkan' olarak geçmesi dikkat çekiyor.

'ÇALIŞMALARIMIZA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYORUZ"


Öyle ki İstanbul'daki toplu taşıma araçlarını kullanmak için İETT tarafından dağıtılan İstanbul Kart'ların yanında Kadir Topbaş'ın mektubu dağıtılıyor. Mektupta Topbaş'ın "Sizlerin yaşam kalitesini yükseltmek ve hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarımıza  hız kesmeden devam ediyoruz" ifadeleri yer alıyor.

[old_news_related_template title="Kadir Topbaş istifasının ardından ilk kez konuştu" desc="İBB Başkanlığı görevinden, partisiyle yaşadığı kriz sonrası istifa eden Kadir Topbaş, bu kararını duyurduğu toplantının ardından ilk kez konuştu. İstifası ile ilgili iddialara da yanıt veren Topbaş 'Bundan sonraki ömrümü İslam'a, Müslümanlığa ve insanlığa adıyorum ve hizmetleri buralarda yapmak istiyorum. Partimden ayrılmadım. Ama bundan böyle idari ve siyasi bir görev beklemiyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/kadir-topbas-dha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-kadir-topbas-istifasinin-ardindan-ilk-kez-konustu-2028700/"]