Günlerdir geleceği konuşulan şiddetli yağış ve fırtına dün saat 15.00’te Trakya bölgesinden yurda girdi ve Marmara bölgesini esir aldı. Saat 18:00 sıralarında kentin üstünü kaplayan kara bulutlar önce dolu ardından da yağmur olarak yere düştü. 20 dakikada yüzlerce ev, işyeri ve araç hasara uğradı.

Kameralara altgeçitlerde yüzenler, dolular yüzünden kırılan araba camları takıldı.

[caption id="attachment_1949904" align="aligncenter" width="800"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

TRAFİK FELÇ OLDU


E-5 ve TEM otoyolu başta olmak üzere kent genelinde araç trafiği felç oldu.  Sular nedeniyle kapanan yol belediyeye bağlı iş makineleri tarafından yaklaşık 1 saatte açıldı.

[caption id="attachment_1949907" align="aligncenter" width="900"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

Bazı araçlar su nedeniyle yolda kaldı. Yoğun yağmur, yolları göle çevirdi. Bazı araçlar yolda kaldı.

[caption id="attachment_1950057" align="aligncenter" width="900"]FOTO:İHA - İncirli alt geçitinde minibüs şoförü yüzerken görüntülendi. FOTO:İHA - İncirli alt geçitinde minibüs şoförü yüzerken görüntülendi.[/caption]

Çalışmayan araçlar, vatandaşların yardımıyla su birikintisinden çıkarıldı. Trafik saat 20.30 itibariyle normale dönebildi.

[caption id="attachment_1949906" align="aligncenter" width="800"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

HAVA GECE GİBİ KARARDI


Afeti andıran yağmur ve fırtına nedeniyle insanlar panik yaşadı. Üstgeçitten ve panolardan fırlayan panolar yollara savruldu.

Ani bastıran yağmur ve fırtına, insanlara zor anlar yaşattı. Yenibosna'da, 10 dakika arayla hava gece gibi karardı. Fırtına ve yağmurdan kaçmaya çalışanlar kendilerine sığınak aradı. Metrobüs duraklarında üstgeçitteki vatandaşlar aşırı yağmur ve fırtınadan panik halinde kaçmaya çalıştılar.

[caption id="attachment_1949910" align="aligncenter" width="880"]FOTO:DHA FOTO:DHA[/caption]

HAYDARPAŞA'DA VİNÇ DEVRİLDİ: 1 YARALI


İstanbul'da da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Haydarpaşa Limanı'ndaki tonlarca ağırlığındaki 3 vinç devrildi. Bir vincin yağ varillerinin üzerine devrilmesi sonucu yangın çıktı.  Vinçlerden birisi liman girişindeki bekçi konteynerinin üzerine devrildi.

Devrilen konteyner içerisinde bulunan bir gümrük muhafaza memuru mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri mahsur kalan memuru kısa sürede yaralı olarak kurtardı. Kurtarılan kişi tedavi için ambulans Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürüldü. Yağ varillerinin üzerine devrilen vinç sonrası yangın çıktı. Çıkan yangın yaklaşık 1 saatte itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Öte yandan limanda çok sayıda ihracat için hazır bulunan konteyner hasar gördü.

[caption id="attachment_1949898" align="aligncenter" width="900"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

AKSARAY'DA SURVİVOR GÖRÜNTÜLERİ


Aksaray'daki geçit şiddetli yağış sonrası sular altında kaldı. Su birikintisine saplanıp hareketsiz kalan araçlar içindekiler için can simidi oldu. Her dakika yükseldiğe geçitte yolcular araçların üzerine çıkarak bu durumdan kurtulmayı bekledi.

[caption id="attachment_1949899" align="aligncenter" width="800"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

UÇAKLAR BİLE ETKİLENDİ


ATLASGLOBAL Hava Yolları’nın İstanbul-Ercan seferini yapan yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’dan kalkışından kısa bir süre sonra doluya yakalandı. Uçak Atatürk Havalimanı’na iniş yaparken, uçakta Radom olarak adlandırılan burun kısmında ciddi hasar meydana geldi. Dolu yağışına giren kokpit camları çatlayan uçağın pilotu taksi yolunda yandaki camlara bakarak ilerledi.    Atatürk Havalimanı'na inmek isteyen uçaklar havada tur atarken bazı uçaklar farklı meydanlara yönlendirildi.

[caption id="attachment_1949908" align="aligncenter" width="800"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

ESENYURT'TA DA HASAR BÜYÜK


Şiddetli yağış sonrası Esenyut'ta bir otomobil sel suları ile  sürüklendi. Sürücüsü ve yanındaki arkadaşı otomobilin sürüklenmemesi için büyük çaba sarf etti. Ama sulara karşı durmak mümkün olmadı. Her saniye yükselen sular otomobili sokağın sonuna kadar sürükledi.

[old_news_related_template title="İstanbul İstanbul olalı böyle zulüm görmedi!" desc="CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, TBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul'da hayatı resmen felç eden fırtına ve sağanak yağış ile ilgili yaptığı bir dakikalık konuşmasında, 'İstanbul İstanbul olalı böyle zulüm görmedi' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/880-254.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/istanbul-istanbul-olali-boyle-zulum-gormedi-1949676/"]

KANARYA'DA CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI


Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Kanarya Mahallesinde bulunan Çarşı Caminin minaresi yıkıldı.

[caption id="attachment_1949900" align="aligncenter" width="900"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

KURTULUŞ'TA DUVAR ÇÖKTÜ


Kurtuluş'taki Ermeni mezarlığının ise duvarı çöktü. Çöken parçaların altında kalanlar oldu. Vatandaşlar duvar altında kalanları çıkarmak için saatlerce enkazı kaldırmaya çalıştı. Olayda yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

[caption id="attachment_1949905" align="aligncenter" width="800"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

EYÜP'TE YILDIRIM DÜŞTÜ


EYÜP'te akşam saatlerinde yıldırım düşmesi sonucu bir işyerine ait depoda yangın çıktı.

Alevler tüm depoyu sararken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını yaklaşık 3.5 saatte kontrol altına aldı.

[caption id="attachment_1949901" align="aligncenter" width="800"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

TAKSİM'DE İNSANLAR MAHSUR KALDI


Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet alt geçidini şiddetli dolu ve yağmur yağışı nedeniyle su bastı. Araçlar mahsur kalırken vatandaşlar zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri yağmur suyunu tahliye etmeye çalıştı.

[caption id="attachment_1949896" align="aligncenter" width="800"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

KUŞLAR BİLE UÇAMADI


Bu ani değişime havada yakalanan kuşlar zor anlar yaşadı. Bir araya toplanan kuşlar uçmakta güçlük çekti. Havada durmakta zorlanan kuşlar evlerin çatılarına sığındı.

[caption id="attachment_1949897" align="aligncenter" width="899"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

DOLU TANELERİ ÇATILARI DELDİ


Rüzgarın etkisiyle yüzlerce ağaç yerlerinden söküldü. Binaların çatıları delindi. Bir binanın çatı katındaki plastik saç sanki bir otomatik tüfekten çıkan kurşunlarla delinmişcesine kullanılamaz hale geldi. Bazı bina duvarlarında da kurşun izlerine benzer hasarlar oluştu. Otomobillerin camları kırıldı, hatta kaportalarında çökmeler yaşandı.

ACİL SERVİSLER DOLDU TAŞTI


Dolu yağışına yaya yakalanan çok sayıda kişi başından yaralandı. Ümraniye Devlet Hastanesinin acil servisi doldu taştı. Ambulanslar ardı ardına acil servislere yaralı taşıdı. Şile otoyolunda Altunizade istikametine trafik tamamen durdu.

İBB BİLANÇOSU


İBB ekipleri su baskınları ile 6 bin 388 personel, bin 194 araç, 417 motopomp, 786 dalgıç pompası ve ekipman ile müdahale ettiklerini açıkladı. 153 Beyaz Masa ve 110 İtfaiye hattına yağışın ilk 5 dakikası içerisinde 250 su baskını ihbarı geldiği bildirildi. Açıklamada ayrıca "Yağışta 20 dakikada fırtına ve dolu ile birlikte 30-40 kg arasında yağış kaydedildi” ifadeleri kullanıldı.

BİR SAAT SONRA HAVA AYDINLANDI


Yağışın etkisini kaybetmesiyle saat 19:30 sularında gün yeniden aydınlandı. Anadolu Yakasında dolu yağışı sırasında kesilen elektrikler saat 20:45 sularında verilebildi.

[old_news_related_template title="İstanbul'da 18 Temmuz afeti!" desc="İstanbul'da gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur, sabah saat 08:30'u gösterdiğinde şiddetli yağışa dönüştü. Aralıksız bir saat şiddetli bir şekilde yağan yağmur kenti adeta felç etti. Yolları su bastı, metro ve metrobüs istasyonları sular altında kaldı. Neyse ki şu ana kadar can kaybı yaşanmadı. Meteoroloji verilerine göre; Temmuz ayının tamamında ortalama 32,5 kg yağış alan İstanbul'da sadece bugün, hem de günün ilk yarısında rekor miktarda yağmur yağdı. AKOM kırmızı alarm verdi. Başbakan 'Bu bir afettir' yorumunda bulundu. İBB Başkanı Kadir Topbaş ise 'Öğleden sonra daha ciddi yağmur beklenmekte. Endişemiz şu, toprak doyduğu için yağacak yağmur, çukur bölgelere inebilir. Daha hassasiyet gerekiyor' dedi. Ulaşımdaki 'yaralar' yavaş yavaş sarılıyor ancak 'yağışlar devam edecek' bilgisi kenti yönetenleri alarma geçirdi. İşte İstanbul'daki '18 Temmuz Yağmur Afeti'nden notlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/yagmur-iha-yan-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-istanbulda-18-temmuz-afeti-iste-aciklamalar-esliginde-yagmur-alarminda-son-durum-1937094/"]