Edirne'de son bir haftadır hava sıcaklığı ortalama 40 derecelerde seyrederken, bugün öğle saatlerinde Bulgaristan üzerinden gelen yağmur bulutları Kapıkule'de gurbetçilere dolu sürprizi yaşattı.

 

Edirne'de aşırı sıcakların ardından öğle saatlerinde Kapıkule'de aniden bastıran dolu yaşamı olumsuz etkiledi.

Yağan dolunun büyüklüğü bu fotoğrafta gözler önüne seriliyor. İstanbul'da yağan dolunun büyüklüğü bu fotoğrafta gözler önüne seriliyor.


Kapıkule'de kısa süre etkili olan dolunun bazı ekili tarım arazilerine zarar verdiği öğrenildi.

İstanbul'da yağmurla birlikte yağan dolu nedeniyle birçok aracın camları kırılmış. İstanbul'da yağmurla birlikte yağan dolu nedeniyle birçok aracın camları kırıldı.


Dolu yağışı akşam saatlerinde Silivri ve Beylikdüzü'nde de etkisini göstermeye başladı.

 

İSTANBUL'DA GÖKYÜZÜNÜ SİYAH BULUTLAR KAPLADI

İstanbul'da meteorolojinin uyarılarının ardından akşam saatlerinde gökyüzünü kaplayan siyah bulutlarla hava bir anda karardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağıştan dakikalar önce gökyüzünü siyah bulutlar kapladı. Normal şartlarda havanın kararmasından yaklaşık 2 saat önce gökyüzündeki bulutlar İstanbul’da havayı kararttı.

AVRASYA TÜNELİ KAPATILDI

İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağmur doluyla birlikte etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış sonrası trafik durma noktasına geldi. Deniz ulaşımı da aksadı, bazı vapurlar denizin ortasında kaldı. Avrasya Tüneli ise ulaşıma kapatıldı.

 

Deniz ulaşımında aksaklıklar sürerken, bazı vapurlar denizin ortasında kaldı. Her türlü doğal afete karşı korunaklı olan Avrasya Tüneli’ni ise su bastı, trafiğe kapatıldı.

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle E-5 karayolunu bir anda su bastı. Araçlar su basan yolda ilerlemekte güçlük çekti.

Sağanak yağış sonrası trafik durma noktasına geldi. İBB’nin trafik haritasında yoğunluk yüzde 80’leri buldu.

basliksiz-6

E-5 KARAYOLUNU SU BASTI

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle E-5 karayolunu bir anda su bastı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağışla birlikte Silivri’de E-5 karayolunu su bastı. Araçlar su basan yolda ilerlemekte güçlük çekti.

KARAKÖY-KADIKÖY VAPURU KAYALIKLARA ÇARPTI!

İstanbul’da akşam saatlerinde aniden bastıran fırtına ve şiddetli yağış, hayatı resmen felç etti. Metrolar ve metrobüs seferleri yapılamazken, kötü bir haber de Şehit Hatları’ndan geldi. İstanbul’daki sağanak yağışın etkisiyle Karaköy-Kadıköy seferini yapan vapur ise kayalıklara çarptı!

Karaköy’den Kadıköy’e 18:00’de harekete çıkan şehir hatları vapuru fırtına sebebiyle denizde mahsur kaldı. Motor puan dalga kıranlara çarpıyor yolculara can yelekleri giydirildi.

Meteoroloji’nin uyarısı şu şekilde;

Bugün (27.07.2017 Perşembe) akşam saatlerinde Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların; Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kg) , Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'un batı çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

basliksiz-7

MARMARA’NIN BATISINDA ÇOK ETKİLİ BAŞLAYACAK. İSTANBUL’UN BATISINA GELECEK

Gök gürültülü sağanak yağışların; Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kg) , Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul´un batı çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışlar sırasında “ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi” olaylarının yaşanabileceğine dikkat çekti.

FIRTINADA YARALANANLAR OLDU

Fırtınada yaralandılar, 2 kişinin durumu ağır

TAKSİM'DE AFET GÖRÜNTÜLERİ

İstanbul’da akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağış hayatı felç etti. Fatih Aksaray'da içi yolcu dolu otobüs yarısına kadar suya gömüldü. Yolcular kendi imkanlarıyla otobüsün içerisinden çıkmaya çalıştı. O anlar kameraya yansıdı. Aşırı yağıştan Ortaköy'de etkilendi. Dereboyu caddesini su bastı. Oluşan su birikintisi araçları sürükledi. Fatih Aksaray'da ise bir yolcu otobüsü oluşan su birikintisinde mahsur kaldı. Taksime 10 dakika süren dolu yağdı. Vatadaşlar korunaklı bir yer bulmak için koşuşturup durdu.

KAĞITHANE'DE YILDIRIM DÜŞTÜ

İstanbul'da iş çıkış saatlerinde Trakya bölgesinden gelen ve aniden bastıran sağanak yağış ve şiddetli fırtına, hayatı adeta felç etti. Bir çok bölgeye yıldırım düştü.  Kağıthane'de ise yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Kağıthane Tüneli çıkışı Eyüp Sultan Caddesinde bulunan bir mozaik fabrikasına yıldırım düştü.

Edinilen bilgiye göre, yıldırım düşmesi sonucu fabrikada yangın çıktı. Yangın, içinde çok miktarda kimyasal madde olduğu öğrenilen fabrikayı kısa sürede sardı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Ekipler yangına müdahale etti.

UÇUŞLARA YAĞMUR ENGELİ

İstanbul'da meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen yağmur etkisini sürdürürken Atatürk Havalimanı'nda şiddetli yağıştan nasibini aldı. Yağışın etkisiyle Havalimanı'nda iniş yapmaya hazırlan uçaklar bir süre havada tur atmak zorunda kaldı. Bazı uçaklar ise başka meydanlara yönlendirildi. Havalimanından kalkış yapmaya hazırlanan uçaklar ise bir süre beklemek zorunda kaldı.

Şiddetli yağışın etkisiyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş katından terminali içerisine su sızıntısı meydana geldi. Bunun üzerine harekete geçen havalimanı yetkilileri su sızıntısının yaşandığı bölgedeki yolcuları uzaklaştırarak önlem aldı. Görevliler terminal içerisindeki suyun tahliyesi için çalışma başlattı.

HAVALİMANINDA UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ

Havanın kararmasıyla birlikte taş büyüklüğünde dolu yağışı İstanbul'u durma noktasına getirdi. Şiddetli yağışın ardından Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar iptal edildi, Metro seferleri durduruldu. Uzunçayır üst geçidindeki reklam panosu'nun metrobüs yoluna devrilmesi sonucu Metrobüs seferleri yapılamıyor. Avrasya Tüneli kapatıldı.

VİNÇ DEVRİLDİ, PATLAMA MEYDANA GELDİ

Haydarpaşa Limanı'ndaki dev vinçlerden birisi, şiddetli fırtınanın etkisiyle devrildi. O anları çeken amatör bir kamera, devrilmenin etkisiyle yaşanan patlama görüntülerini an be an kaydetti.

LİMANDA YANGIN ÇIKTI


Kentte akşam saatlerinde başlayan şiddetli fırtına nedeniyle Haydarpaşa Limanı'ndaki vinç, yağ varillerinin üzerine devrildi. Varillerin patlamasıyla başlayan yangına çevredeki ilçelerden itfaiye ekipleri müdahale etti.

resimid_3756555

Yangın ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı.

Vapurdaki yolcular büyük panik yaşadı. Vapurdaki yolcular büyük panik yaşadı.


TCDD'DEN YANGIN AÇIKLAMASI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD), İstanbul’da meydana gelen aşırı yağış ve fırtına nedeniyle Haydarpaşa Liman Rıhtımı’nda içerisinde kimyasal madde bulunan konteynerlerin üzerine vinçlerin devrilmesiyle çıkan yangında bir kişinin yaralandığını açıkladı.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, İstanbul Haydarpaşa Liman Rıhtımı’nda aşırı yağış ve fırtına dolayısıyla meydana gelen yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Haydarpaşa Liman Rıhtımı’nda bulunan 4 adet vinçten 1’i, Liman Sahası’ndan bulunan 9 adet vinçten de 4’ünün devrildiğinin kaydedildiği açıklamada, fırtına nedeniyle limanda bulunan 100 civarında konteynerin devrildiği, içerisinde kimyasal madde bulunan konteynerlerin üzerine vinçlerin devrilmesiyle çıkan yangın itfaiye tarafından kısa sürede söndürüldüğü aktarıldı.

Olay sırasında yaralanan T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personeli 1 Gümrük Muhafaza Memuru’nun, Numune Hastanesi’nde tedavi altına alındığı bildirildi.

resimid_3756572

 

YUMRUK BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Fırtına Anadolu Yakası'nda hortuma neden oldu. Yağmur kısa sürede yerini doluya bıraktı. Yumurta büyüklüğündeki dolu bazı yerlerde yumruk büyüklüğüne ulaştı.


İstanbul'da yağmurla birlikte yağan dolu nedeniyle birçok aracın camları kırılmış. İstanbul'da yağmurla birlikte yağan dolu nedeniyle birçok aracın camları kırılmış.


Şiddetli yağışın neden olduğu su baskınları ve yollara devrilen ağaç ve reklam tabelaları nedeniyle metro, metrobüs ve marmaray seferleri durdu.

İstanbul'da yağmurla birlikte yağan dolu nedeniyle birçok aracın camları kırılmış. İstanbul'da yağmurla birlikte yağan dolu nedeniyle birçok aracın camları kırılmış.


Avrasya Tüneli de kapatıldı.880

E-5 ve ana arterlerde trafik neredeyse tamamen durdu.

KADIKÖY VAPURU KAYALIKLARA ÇARPTI

İstanbul'da akşam saatlerinde aniden bastıran fırtına ve şiddetli yağış, hayatı resmen felç etti.

Metrolar ve metrobüs seferleri yapılamazken, kötü bir haber de Şehit Hatları'ndan geldi. İstanbul'daki sağanak yağışın etkisiyle Karaköy-Kadıköy seferini yapan vapur ise kayalıklara çarptı!