İstanbul Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü, 4 günde 4 operasyonla 15 milyon liralık uyuşturucu ele geçirildi. Havalimanı’nda gözaltına alınan bir kadının protein tozu diye getirdiği MDMB isimli kimyasalın 6 kilosundan 4.5 ton bonzai yapıldığı belirlendi. Uyuşturucuların bulunmasında, 2 dedektör köpek kullanıldı.

UZİ BULUNDU


İlk operasyon Fatih'te gerçekleştirildi. A.A.'ya ait bir adresi operasyon düzenleyen ekipler, piyasa değeri 1 buçuk milyon lira olan 1 kilo 595 gram uyuşturucu madde, 1 buçuk kilo kokain, 1 Uzi marka otomatik silah, 1 tabanca ele geçirdi. Zehir taciri A.A. gözaltına alındı. Küçükçekmece'de düzenlenen bir diğer operasyonda ise, lüks bir rezidans baskın düzenlendi. Aramalarda 450 bin lira değerinde, "hibrit" esrar olarak sa bilinen Skunk adı verilen, uyuşturucu bulundu. Bir miktar kokain ve esrar da ele geçirilen evle ilgili 3 şüphelinin arandığı öğrenildi.

DEDEKTÖR KÖPEK FİGO


Polisin diğer bir operasyonu da Bayrampaşa'da gerçekleşti. Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir taksicinin uyuşturucu kuryeliği yaptığını belirledi. Şüpheli teknik ve fiziki takip yöntemiyle izlemeye alındı. Taksici M.K.'nın Arnavut kökenli 2 kişiyle buluştuğu belirlendi. Bunun üzerine operasyon hazırlandığı yapıldı. M.K.'nın aracı Bayrampaşa'da durduruldu. Aramalar sırasında uyuşturucu bulma eğitimli dedektör köpek Figo sahneye çıktı. Aramalarda 1 milyon 250 bin lira değerinde 41 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Taksi'deki 3 şüpheli gözaltına alındı.

operasyon-2

PROTEİN KUTUSUNDA KİMYASAL


Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen son operasyon ise Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşti. Profil değerlendirme uzmanı narkotik polisleri Hong Kong'dan gelen E.S.'nin şüpheli olduğunu belirledi. E.S., gözaltına alınarak, havalimanında bulunan polis noktasına götürüldü. E.S.'nin valizinde protein tozu olduğu ibaresi bulunan 3 kutu olduğu belirlendi. Kutulardaki 6 kilo ağırlığındaki toz şüpheli bulundu. Analize gönderilen tozların, Bonzai yapımında kullanılan MDMB isimli uyuşturucu ham maddesi olduğu tespit edildi.

BİRE 900


MDMB adı verilen tozun 1 kilosunda 900 kilo uyuşturucu yapılabildiği belirlendi. Uzmanlar, elde edilen 6 kilo tozdan 5 ton 400 kilo bonzai yapılabildiği ve bunun da piyasa değerinin 12 milyon lira olacağını dile getirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan E.S., kutuları sevgilisinin gönderdiğini, içinde protein tozu olduğunu bildiğini söyledi.

BEŞİ DE TUTUKLANDI


E.S. ve diğer operasyonlarda gözaltına alınan 5 şüpheli Emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.