Onbinlerce genç vatandaşın beklediği gün geldi. Beklenen ekran açıldı ve jandarma uzman erbaş başvuruları başladı. Başvuru yapmak isteyenler şartları merak ediyor. Jandarma olmak isteyenler için önemli başvuru tarihi geldi. Jandarma uzman erbaş alımı ile İçişleri Bakanlığı bünyesinde üniforma giymek isteyen gençler, kurumun açtığı mülakatlara katılım için başvuruda bulunacak. Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları bugün başladı. Şartları sağlayan adaylar jandarma olma fırsanıtını yakalayacak. Peki jandarma olmak için gereken şartlar neler? İşte boy kilo endeksi ve jandarma alımları hakkında önemli ayrıntılar...

JANDARMA UZMAN ERBAŞ BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Jandarma uzman erbaş personel alımı ve başvuru şartları jandarma olmak isteyen gençler tarafından merakla araştırılıyor. Jandarma olmak için neler gerekli, Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları hangi tarihe kadar sürecek ve nasıl yapılacak sorularının cevabı...

Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sayfası personel temini bölümünden alınacak başvurular için kayıt ekranı açıldı. Adaylar bu ekran üzerinden başvurularını 30 Ekim ile 13 Kasım (Saat 17.00) tarihleri arasında yapacak.

Uzman erbaş alımı ile ilgili, başvuru kılavuzu, taahhüt senedi, vücut kütle indeksi(VKİ) Ölçüm ve Notlandırma Esaslarına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU KILAVUZU

Uzman erbaş alımı başvurusu 30 Ekim – 13 Kasım 2017 tarihleri arasında, www.jandarma.gov.tr internet adresinden Personel/Öğrenci Alımı sayfasına girilerek yapılabilecek. İnternetten yapılan başvurular ön başvuru olarak kabul edilecektir.

İnternetten ön başvuru işlemleri 13 Kasım 2017 tarihinde saat 17.00’de sona erecektir. Ön başvuru tamamladıktan sonra mutlaka yazıcıdan çıktısı alınacaktır. Başvurular tamamlandıktan sonra internetten yapılacak sınava çağrı duyurusunda ismini göremeyen ancak internetten başvuru yaptığını iddia eden adayların, bir hak iddia edebilmeleri için başvuru yapıldığına ilişkin yazıcı çıktısını şahsen beyan etmeleri gerekmektedir.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU EKRANI

İnternet ortamı dışında dilekçe vb. yöntemlerle yapılacak başvurular kabul edilmeyeceği gibi bu dilekçelere cevap verilmeyecektir.

İnternetten başvuru esnasında adayın nüfus bilgileri MERNİS sisteminden otomatik olarak alınacağından, girilen kimlik bilgilerinin nüfus kaydından farklı olması durumunda adayların başvuruları kabul edilmemektedir. Kimlik bilgilerinin doğru girilmesi önem arz etmektedir.

Başvuru sonuçları 01 Aralık 2017 tarihine kadar www.jandarma.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Posta yoluyla yazılı herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

jandarma-880

Daha önce başvuru yapan, seçme sınavlarını geçip sağlık raporu alan (Başarılı) adaylar başvuru yapmayacaktır.

Başvurular masaüstü bilgisayar üzerinden “İnternet Explorer” tarayıcı kullanılarak yapılacaktır. Mobil cihazlardan (Cep Telefonu, tablet, vb.) veya başka tarayıcıdan (Chrome, Firefox, Opera Browser, vb.) başvuru yapılamamaktadır.

JANDARMA ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
b. En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dıĢındaki dengi okul mezunu olmak,
c. Nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak
ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak (02 Ocak 1990 [dahil] – 01 Ocak 1998 [dahil] tarihleri
arasında arasında doğanlar)
ç. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri
içerisinde ve 01 Ocak 2017 tarihi itibariyla yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak, (02 Ocak 1988
[dahil] – 01 Ocak 1998 [dahil] tarihleri arasında arasında doğanlar)
d. Seçme sınavlarını başarı ile geçmek, sevk edildikleri hastanelerden TSK Sağlık
Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak “Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur ”
kayıtlı sağlık raporu almış olmak,
f. En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, Boy-Kilo Tablosunda oranları tablosunda

VÜCUT KİTLE ENDEKSİ NEDİR?

Personelin kilolu veya zayıf olup olmadığını ortaya koyan bir formüldür. VKİ formülü, vücut ağırlığının (kilogram olarak) boyun karesine (metre olarak) bölünmesi ile elde edilen bir değerdir.