Süper Lig 6. hafta mücadelesinde Galatasaray Bursaspor'un konuğu oluyor. Taraftarlar Bursapor Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanaldan yayınlanacak araştırıyor. Galatasray, Bursaspor maçından galip ayrılırsa 16 puan'a ulaşacak. Rekor hala 6'da 6 ile başlayan Frank Rijkaard’da. Mücadelenin ilk 11'lerini belli olduğu anda sizlerle paylaşacağız. Peki Bursaspor Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

BURSASPOR GALATASARAY MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Nefesler tutuldu, Bursaspor Galatasaray maçının saati bekleniyor. Bursaspor Galatasaray maçı saat 19:30’da başlayacak be beIN Sports ekranlarından yayınlanacak. Maçın hakemliğini ise Fırat Aydınus gerçekleştirecek. Karşılaşma Bursa Büyükşehir Stadı’nda oynanacak.

STAT: Bursa Büyükşehir

SAAT: 19.30

HAKEM: Fırat Aydınus

YAYIN: beİN Sports 1

Sarı kırmızılılar, sezonun en zorlu maçlarından birinde Bursaspor deplasmanına çıkacak. Geride kalan periyotta 4 galibiyet ve 1 beraberlikle 13 puan toplayan Galatasaray, uzun yıllar sonra bir ilki başarmanın peşinde koşacak.



Cimbom, bugün kazanırsa puanını 16'ya yükseltecek ve 6'da 6 ile 18 puan topladığı Frank Rijkaard yönetimindeki 2009-10 sezonundan bu yana en iyi lig başlangıcı rekoruna ulaşacak.

24 Eylül Pazar Günü saat 19:30'da başlayacak olan karşılaşma öncesi sarı-kırmızılılar oldukça motive durumda. Teknik Direktör Igor Tudor yönetiminde hafta içi sıkı bir şekilde hazırlanan Galatasaray takımında parola 90 dakika mücadele.

Antalya deplasmanında yapılan hataların tekrarlanmamasını isteyen Igor Tudor, oyuncularına "Topa baştan sona hakim olacaksınız" emri verdi.

Derbi haftasında Bursa'dan 3 puanla dönmek isteyen Sarı-kırmızılılarda Bursa maçı öncesi önemli bir eksik bulunmuyor.

97. BURSASPOR GALATASARAY MAÇI

İki ekip, yarın oynayacakları karşılaşmayla ligde 97. kez karşıya gelecek. Daha önce oynanan 96 mücadelede Galatasaray, sahadan 50 kez galibiyetle ayrılırken, Bursaspor ise 21 mücadelede gülen taraf olmayı başardı. 25 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılı takım, bu maçlarda 167 kez rakip fileleri havalandırırken, Bursaspor ise 80 kez gol sevinci yaşadı.

Timsah Bursa’da üstün

Bursaspor, rakibi ile sahasında oynadığı 49 karşılaşmada 17-14 üstünlük sağladı. 18 karşılaşma beraberlikle sonuçlanırken, konuk ekibin 55 golüne yeşil-beyazlılar, 47 gol ile karşılık verdi.

Bursaspor 14 maçtır yenemiyor

Timsah, Galatasaray ile oynadığı son 14 resmi maçta da galibiyet yüzü görmedi. Sarı-kırmızılı rakibini en son 28 Ocak 2012 tarihinde Arjantinli yıldız Batalla’nın tek golü ile mağlup etmeyi başaran Bursaspor, bu periyotta çıktığı maçlarda 9 mağlubiyet ve 5 beraberlik elde etti.

İLK 11’LER BELLİ OLDU


BURSASPOR: Harun, Barış, Ekong, Titi, Aziz, Badu, Agu, Delarge, Batalla, Kembo, Stancu

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Latovlevici, Fernando, Ndiaye, Rodrigues, Belhanda, Tolga, Gomis

GALATASAYLI GOMİS'E YOĞUN İLGİGalatasaray kafilesi Bursa'ya gelerek kamp yapacağı otele yerleşti ve maç saatini beklemeye başladı.

Süper Lig'de yarın saat 19.30'da Bursaspor ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde karşılaşacak olan Galatasaray kafilesi, gece saatlerinde Bursa'ya geldi. Murat Reis-7 adlı özel feribot ile İDO Terminali'ne yanaşan sarı kırmızılı futbolcular, buradan özel bir firmanın otobüsüne geçti. Daha sonra konaklayacağı otele geçmek üzere geniş güvenlik önlemleri altında Mudanya'dan hareket eden Galatasaray kafilesini terminalin çıkışında bir grup taraf meşalelerle karşıladı.



Konaklayacağı otele geçen sarı kırmızılı kafileyi burada da Galatasaraylı taraftarlar karşıladı. Taraftarlar özellikle yıldız futbolcu Bafetimbi Gomis ve Fernando Muslera'ya yoğun ilgi gösterdi. Kamp yapacağı otele yerleşen Galatasaray takımı maç saatini beklemeye başladı.

Öte yandan Galatasaray kafilesinde U21 Takımı da yer aldı. Galatasaray kafilesinin yolculuğu esnasında herhangi bir sorun yaşanmadı.

BURSASPOR MAÇI HAZIR

Bursaspor, bugün akşam saatlerinde stadyumda yaptığı antrenmanla Galatasaray maçının hazırlıklarını tamamladı.

Süper Lig'in 6. haftasında sahasında Galatasaray ile karşılaşacak olan yeşil-beyazlılar, bu maçın hazırlıklarını bugün akşam saatlerinde yapılan antrenmanla tamamladı. Teknik Direktör Paul Le Guen nezaretinde gerçekleşen antrenman 1 saat 15 dakika sürdü. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman topla ısınma ile devam etti. Daha sonra çabukluk çalışması yapan Bursasporlu oyuncular, son bölümde ise taktik çalışma yaptı.



Timsah, Büyükşehir Belediye Stadı'nda yaptığı son antrenmanla hazırlıklarını tamamladı ve maç saatini beklemeye başladı.

TOLGA YEMEK ISMARLADI

Vatan Gazetesi'nden Yalımcan Sarpyel'in haberine göre; geçtiğimiz ay takımdaki birlik ve beraberliği artırmak amacıyla İstanbul Boğazı’nda tekne turu gezisi düzenleyen sarı-kırmızılılarda başkan, yönetim, teknik heyet ve futbolcular oldukça keyifli anlar yaşamıştı.Bu organizasyonla takımda kolej havasının yakalanması hedeflenirken, futbolcular ve teknik heyet bunu kendi aralarında devam ettirme kararı aldı.

bursaspor-galatasaray-maci-saat-kacta

Ve bu doğrultuda sarı-kırmızılılar Bursa maçı öncesi yemekte bir araya geldi. Ancak yemeğe geç katılması Tolga Ciğerci’ye pahalıya patladı.Sarı-kırmızılıların teknik patronu Igor Tudor esprili bir dille takıldığı Tolga Ciğerci’ye “Geç gelen hesabı öder” diyerek tüm hesabı ödetti. Hırvat hoca oldukça neşeli bir atmosferde geçen yemekte bile disiplinden taviz vermeyeceğini de bir kez daha göstermiş oldu.

GALATASARAY BURSASPOR KARŞISINDA SON 10 MAÇTA ÜSTÜN

Galatasaray, son dönemde Bursaspor'a karşı zorlanmıyor. Cimbom, ligde rakibine karşı oynadığı son 10 maçta hiç yenilmezken 6 galibiyet alıp 4 de beraberlik yaşadı. Genelde de sarı-kırmızılıların üstünlüğü bulunuyor. Ligde 97 kez rakip olan iki takımdan galibiyetlerde Galatasaray'ın 49-22 üstünlüğü bulunuyor.