Kamil Elibol, Zeynep Gürcanlı, Yavuz Alatan, Zekeriya Albayrak / ANKARA

Meral Akşener’in yeni partisi bugün resmen kuruldu. Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki kuruluş kurultayında yeni partinin; ismi, logosu, programı ve 200 kişilik kurucular listesi de açıklandı.

FOTO:DHA FOTO:DHA

‘İYİ PARTİ’


İsminin ‘İYİ Parti’ olduğu açıklanan partinin logosu da 'Güneş' oldu. Logoda, etrafında sekiz çizgi bulunan güneş bulunuyor.

PROGRAMI AÇIKLANDI


Partinin programı da belli oldu. ‘İyi bir Türkiye', ‘Demokrasi ve Hukuk', ‘Toplum', ‘Kamu Yönetimi', ‘İç ve Dış Güvenlik', ‘Kurumlar', ‘Dış Politika' ve ‘Hedefler' başlıklı 8 ana hedeften oluşan parti programında ana slogan ise, ‘Türkiye iyi olacak' oldu.

 

KURULUŞ DİLEKÇESİ İÇİŞLERİ’NE VERİLDİ


Meral Akşener ve arkadaşları kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına verdi. Kurucular daha sonra Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ne geçti.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yeni parti için seçim yapılıyor. Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yeni parti için seçim yapılıyor.

KURULUŞ KURULTAYI'NDAN DETAYLAR


İYİ Parti lideri olarak konuşan Meral Akşener sözlerine "Bir çarşamba sabahı bizi burada toplayan güce, ol deyince olduran güce, Allah'ın sana şükürler olsun." diye başladı.

Kurucular kurulunun tanıtımının ardından kürsüye gelen ve konuşmasının ilk bölümünde iktidar ve muhalefet partilerini eleştiren Akşener, daha sonra konuşmasına ara vererek partisinin isminin açıklanacağı klibi izledi. Hazırlanan klipte partinin isminin 'İYİ PARTİ' olduğu açıklandı, sloganı ise 'Türkiye İyi Olacak' olarak belirlendi. Partinin isminin açıklandığı esnada Akşener ve salondaki kişiler alkışla eşlik etti. Kalabalık grup, 'Başbakan Meral' şeklinde slogan attı. Ayrıca Akşener, bu slogana 'Ben Cumhurbaşkanı olacağım' şeklinde cevap verdi.

FOTO: DHA FOTO: DHA

"UMUTLARIMIZ HAYALLERİMİZ VAR"


Akşener, konuşmasında şunları söyledi: "Umutlarımız hayallerimiz var. Gücümüz var. Adil bir Türkiye istiyoruz. Özgür bir toplum istiyoruz. Hakkımız var. Yeni bir siyasal hareketle Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz. Allah hayırlı eylesin. İyi adalettir, kararlılıktır, umuttur, gelecektir, bilgidir, zenginliktir, cesarettir. O da burada var. İyi, medeniyet demektir ve bu yolun taşlarını sadece cesurlar döşer. Türkiye coğrafyasıyla kucaklaşıp Avrasya olacak. Dünya ile kucaklaşacak. 'İyi Parti' ile güçleneceğiz mutlu bir Türkiye olacağız"