İzmir’in Bayındır ilçesinin Lütuflar ve Kızılkeçili köyleri arasında çıkan orman yangını geceden beri devam ediyor. Yangın Manisa'nın Turgutlu ilçesi sınırına ulaşırken, sınırda bulunan Karaköy ile Kabaçınar mahallelerinin tahliye edildi. Olay yerinden alınan bilgilere göre sabahın ilk ışıklarında havadan müdahale başladı. Yunusemre Kaymakamı ve Turgutlu Kaymakam Vekili Ahmet Erdoğdu, "Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz yangına müdahale etmeyi sürdürüyorlar. Her iki köyümüzde de zarar gören ev ve vatandaşımız yok. Ölü ve yaralı söz konusu değil. İhtiyaten 2 yatalak hasta sevk edildi. Ambulanslarımız hazır bekletiliyor" dedi.

İzmir'in Bayındır ilçesinin Lütuflar ve Kızılkeçili köyleri arasında çıkan orman yangınında yaklaşık 100 hektarlık alan küle döndü. Söndürme çalışmalarının devam ettiği sırada yangın rüzgarın da etkisiyle Manisa'nın Turgutlu ilçesine ulaştı.

orman-2

TURGUTLU KAYMAKAMINDAN AÇIKLAMA


İzmir'e bağlı Bayındır ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangını havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken yangın Manisa'nın Turgutlu ilçesinin sınırına ulaştı. Sınırda bulunan 2 köy tahliye edildi.

Yunusemre Kaymakamı ve Turgutlu Kaymakam Vekili Ahmet Erdoğdu, İzmir'in Bayındır İlçesi'nde başlayıp, rüzgarın da etkisiyle Manisa'nın Turgutlu ilçesine kadar sıçrayan ve Karaköy ile Kabaçınar mahallelerinin boşaltılmasına sebep olan yangın bölgesine gelerek bilgi aldı ve çalışmaları takip etti. Erdoğdu, "Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz yangına müdahale etmeyi sürdürüyorlar. Her iki köyümüzde de zarar gören ev ve vatandaşımız yok. Ölü ve yaralı söz konusu değil. İhtiyaten 2 yatalak hasta sevk edildi. Ambulanslarımız hazır bekletiliyor. Otobüsler hazır bekletiliyor. Yangınla mücadelemiz sürüyor. Sabaha kadar kontrol altına alınmasını ümit ediyoruz. Yer yer 3-5 metreya yaklaşan yerler var, gerekli tahliyeler yapıldı" diye konuştu. (DHA-İHA)

[old_news_related_template title="İzmir'deki orman yangını söndürülemiyor!" desc="İzmir’in Bayındır ilçesinin Lütuflar ve Kızılkeçili köyleri arasında çıkan orman yangını geceden beri devam ediyor. Yangın Turgutlu sınırına ulaşırken, Kabaçınar köyündeki vatandaşların tahliye edileceği öğrenildi. Ormanlık alanda çıkarak Manisa'ya sıçrayan yangın, etkisini sürdürüyor. Geniş bir alana yayılan yangına, sabahın ilk ışıklarında havadan müdahale başladı. Yine İzmir Urla ve Aliağa'da da orman yangınları var." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/bayindir2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/izmirdeki-orman-yangini-turgutlu-sinirina-ulasti-vatandaslar-tahliye-ediliyor-1948062/"]