Marmaray Projesi kapsamında yenilenmesi planlan karayolu köprülerinden biri Taşköprü Caddesi üzerinde bulunuyordu. Köprünün yenilenme çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan Taşköprü Caddesi, köprü yenileme işleminin tamamlanmasının ardından trafiğe açıldı. Köprünün yenilenmesi çalışmaları nedeniyle kapatılan Kadıköy trafiğinin en kilit caddelerinden biri olan Taşköprü Caddesi de trafiğe açıldı.

Taşköprü Caddesi'nin trafiğe açıldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından duyuruldu. Mayıs ayı başlarında kapatılan Taşköprü Caddesi'nin 6 ay boyunca kapalı kalacağı açıklanmıştı. Cadde kapatılmasının ardından 4 ay sonra trafiğe tekrar açıldı.

taskopru-1

Haydarpaşa-Gebze arasında çalışan banliyö trenlerinin altından geçerek Haydarpaşa Garı'na ulaşmasını sağlayan köprü, Kadıköy'de yoğun trafik akışının bulunduğu güzergahta yer alıyordu.

Rasimpaşa Mahallesi Hayrullah Efendi Sokak ve Acıbadem Mahallesi Fıstıklı Çıkmazı Sokak hizasında bulunan köprü bugün itibariyle yaya ve araç trafiğine açıldı.

Mayıs ayı başlarında kapatılan Taşköprü Caddesi'nin 6 ay boyunca kapalı kalacağı açıklanmıştı. Cadde kapatılmasının ardından 4 aya yakın bir süre sonra trafiğe tekrar açılmış oldu.