Olay dün akşam saatlerinde meydana geldi. Okuldan çıkan 3. sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, arkadaşları ile birlikte Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Erkek Öğrenci yurduna gitmek üzere yola çıktı.
Bağlarbaşı Mahallesi Şahbenderler Semti Maden mevkiine gelen talihsiz öğrencinin kafasına, yamaçtan düşen kaya parçaları düştü. Feci şekilde yaralanan ve kanlar içinde kalan Öztürkmenoğlu olay yerinde hayatını kaybetti.  Olay anında  Öztürkmenoğlu'nun  yanında bulunan  arkadaşı ve yoldan geçen araçlar kazadan kıl payı kurtuldu. Denizli nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Öztürkmenoğlu’nun cenazesi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

 

ÖĞRENCİLER PROTESTO İÇİN YÜRÜDÜ


Olayı haber almalarının ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne akın eden yüzlerce öğrenci, yetkililerle görüştükten sonra olaya dikkat çekmek için alkış, ıslık ve sloganlarla protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bünyamin Kocaoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte hastane önünden harekete geçen öğrenciler trafik akışını keserek Cumhuriyet Caddesi üzerinden Fatih Parkı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca “Atakan bizim canımızdır”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Atakan için adalet”, “Susma sustukça Atakan’lar ölecek”, “Kaza değil cinayet”, “Gümüşhane uyuma Atakan’a sahip çık” sloganları atan yaklaşık 300 öğrenci yürüyüşü olaysız şekilde tamamladı.

FOTO:DHA FOTO:DHA

"ENDİŞELERİMİZİ İLETMİŞTİK"


Burada açıklama yapan Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Karagöz ve Ülkü Ocakları Basın Birimi Sorumlusu Ali Karagöz, bir süredir bu yolla ilgili endişelerini ilgili mercilere ilettiklerini kaydetti.
Konsey Başkanı Karagöz, çok üzücü bir olay yaşadıklarını belirterek, “Allah rahmet eylesin. Biz her zaman doğruyu yapmak için buradayız. Doğru yapmak kadar nasıl yapıldığı da önemli. Biz doğru bir şekilde yaptık. İnşallah biz böyle birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bu tür yanlışların önüne geçebileceğiz. Bu hareketimiz bir doğruydu. Sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerek hocalarımıza, gerek öğrenci arkadaşlarıma. Kayıtsız kalmadınız. Bu sorunun çözümüne ışık tutacak mercilere sesimizi duyurmuş olduk. Bu konuda elimizden gelen herşeyi her ortamda her mevkide yapacağız” dedi.
Ülkü Ocakları Basın Birimi Sorumlusu Karagöz ise merhum arkadaşlarının bilinçsiz bir şekilde rahmetli olduğunu belirterek, “Biz bunun sesini duyurmak için geldik buraya. Başka Atakan’lar, başka Abdullah’lar olmasın diye sesimizi duyurmaya geldik. Acımız büyük. Benim bölüm arkadaşım. 2 yıl birlikteydik. Keşke böyle ayrılık olmasaydı. Allah aldı yanımızdan Abdullah’ı. Ama biz biliyoruz ki KYK’ya çıkarken veya yeni hastaneye çıkarken belki başka canlar da gidecekti. Bizim siyaset derdimiz yok. Bizi yetkililer duysun ve desin ki bir daha Abdullah’lar alınmasın, başkalarının canı yanmasın desin. Biz kimseden başka bir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu.   2 yıl boyunca o yolu kullandığını ve defalarca yetkililerle görüştüğünü dile getiren Karagöz, “Sonuç maalesef 2 yıl sonra bir arkadaşımızın canına mal oldu. İnşallah bundan sonra can alınmaz” dedi. (DHA)