CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yöneticilerini CHP Genel Merkezi’nde kabul etti.
“20 Temmuz sivil darbesinin en çok medya mensuplarını etkilediğini’’ söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin “tutuklu gazeteciler” ile dünya gündemine taşındığını kaydetti. Arkadaşımız Gökmen Ulu dahil tüm tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını ve tutuksuz olarak yargılanmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, “Medya mensuplarının sendikasızlaştırılması hükümete güç veren temel unsur oldu” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, TGS üyelerini kabulünde sözlerini şöyle sürdürdü:

04kilic20cm

‘MEDYA KUTUPLAŞTIRILDI’

“Hiçbir darbe döneminde medya bu kadar çok sıkıntı yaşamadı. Her kesimde olduğu gibi medya da ayrıştırıldı ve kutuplaştırıldı. Yandaş medyaya her türlü destek sağlanırken, iktidarın beğenmediği gazete ve televizyonlara sansür uygulanıyor. FETÖ’nün güçlü olduğu dönemde de Türk Hava Yolları uçaklarına SÖZCÜ gibi muhalif medya alınmıyordu. Medyanın yaşadığı tüm sıkıntılarda hükümete güç veren temel unsur, medya mensuplarının sendikasızlaştırılmasıdır. Gazetecilerin sendikalardan dışlanması farklı bir sürecin yaşanmasına yol açtı. Gazetecilerin güveneceği bir yapı kalmadı.”

SÖZCÜ’ye Gökmen’den mektup geldi: BİRİMİZ HEPİMİZ hepimiz birimiz için


SÖZCÜ’ye yönelik algı operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra 26 Mayıs’ta tutuklanan muhabirimiz Gökmen Ulu, tam 162 gündür hapishanede. Eşinden, yavrusundan, arkadaşlarından uzakta, parmaklıklar arkasında. 73 sayfalık iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte SÖZCÜ davasının ilk duruşması 7 Kasım’da yapılacak. 166 gün sonra arkadaşımız Gökmen’i Çağlayan’daki duruşma salonunda görebileceğiz. Gökmen duruşma öncesinde, SÖZCÜ’deki ailesine bir mektup gönderdi. “Sevgili arkadaşlarım” diye başlayan mektubunda Gökmen şunları söyledi;

04gokmen2kalici30cm

GÖNLÜNÜZ RAHAT OLSUN

“Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gazete SÖZCÜ’nün ferdi olarak hakla, hukukla, umutla, sabırla ve kararlılıkla direniyorum. Gönlünüz rahat olsun. Ben SÖZCÜ’nün birinci barikatıysam, söz, bu ilk barikatı aşamayacaklar. Verdiğiniz güç, destek ve moral için hepinize sonsuz teşekkürler… Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için.”