Cihangir İslam ve Metin Baydar iki ortopedi uzmanı profesör adalet yürüyüşünün 5. gününe giren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yol boyunca doktorluğunu üstlenmiş durumdalar.

Kılıçdaroğlu'nu 24 saat yalnız bırakmayan Cihangir İslam sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada CHP genel başkanının durumunun son derece iyi olduğunu bu güne kadar hiçbir sorun yaşanmadığını söyledi.

ZULÜM BİTENE KADAR SİYAH GİYECEĞİM


İslam'ın tüm kıyafetlerinin simsiyah olması dikkat çekici. Ayrıca konvoydaki kırmızı beyaz adalet pankartlarının aksine kendisi siyah beyaz bir adalet pankartı taşıyor. "Bunu da zulüm bitene kadar siyah giymeye devam edeceğim"

Kendisi de KHK ile ihraç edilen İslam şöyle konuştu: Birbirimizin güvencesi olmamız gerekiyor. Demokrasi insan hakları cumhuriyet ve bunların hepsinden önce hukuk devleti olmalı. Herkes bu anlamda sözlerine çok dikkat etmeli. Eline beline dikkat ettiği zaman sözlerine de dikkat etmeli.

Bu ülke hepimizin. Temel ortak nokta insan olmak ve karşısındakinin farklılığını kabullenmek. Kimsenin istediği gibi yaşamayacağım kimseyi de benim isteği gibi yaşamaya zorlamayacağım.

Üçüncü gün kritik eşikti ve 7. gün kritik eşik hiçbir sorun yok.

oya-Kılıçdaroğlu bugün kumpas davaları sonucunda intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar ve Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ile birlikte yürüyor