Karaman'daki kız yurdunda yaşanan olayla ilgili başlatılan soruşturmada, 3 kız öğrenci, 'Halka' adlı korku filmindeki 'Samara' karakterine benzetilince paniğe yol açan şakayı başlattıklarını itiraf etti.

karamankiz8803

Karaman’da bulunan Nefise Sultan Kız Yurdunda, Pazar günü sabah saat 04.30 sıralarında yaşanan panikle, sağlık ve polis ekiplerinin yurda gelmesi, baygınlık geçiren öğrencilere müdahale edilmesi sonrası çeşitli iddialar ortaya atıldı. Polis, olayın aydınlatılması için yurtta kalan öğrencilerin bilgisine başvururken, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü de müfettiş görevlendirdi.

karamankiz2

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Karaman Emniyet Müdürlüğünde öğrencilerin bilgisine başvurulmasının ardından olayın öğrenciler arasında yaşanan maksadını aşan şakadan ibaret olduğunun tespit edildiği öğrenildi. Şakanın ilk olarak yurtta kalan üç öğrenci tarafından gece saatlerinde değişik sesler çıkartılarak başlatıldığı ve büyüyerek tüm yurda sirayet ettiği anlaşıldı. Başka öğrencilerin de bu şakayı devam ettirmesi üzerine yurttaki söylentiler de arttı.


KYK'DAN AÇIKLAMA: ÜÇ ÖĞRENCİ ŞAKA OLDUĞUNU BEYAN ETTİ


Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu'ndaki öğrencilerin korku ve panik yaşamasına neden olan hadisenin yurtta kalan üç öğrenci tarafından “şakalaşma” maksadıyla gerçekleştirildiğinin yazılı beyanlarıyla anlaşıldığını belirterek, söz konusu öğrencilerle ilgili gerekli disiplin işlemlerinin başlatıldığını bildirdi.

KYK’dan yapılan açıklamada, Karaman ili Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu öğrencilerinin korku ve panik yaşamasına neden olan ve 5 Kasım 2017 tarihinden bu yana bazı medya organlarınca doğruluğu teyit edilmeden haberleştirilen gelişmelerle ilgili açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü belirtilerek, "Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdumuzda güvenlik personeli kontrolü ve kamera güvenlik sistemleri dahil olmak üzere gerekli tüm tedbirler mevcut olup yurt binasına dışarıdan yabancı bir kişinin girmesi kesinlikle söz konusu olmamıştır" denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Öğrencilerimizin korku ve panik yaşamasına neden olan olayla ilgili, kurumumuz Başmüfettişi ve Emniyet yetkilileri tarafından yapılan soruşturma neticesinde; söz konusu hadisenin yurdumuzda kalan üç öğrenci tarafından 'şakalaşma' maksadıyla gerçekleştirildiği yazılı beyanlarıyla anlaşılmıştır. Hangi amaçla yapılmış olursa olsun ailelerimizin bizlere emaneti olan öğrencilerimizin huzurunu bozarak paniğe sevk eden ve kamuoyunda kurumumuzla ilgili yanlış bir algı oluşturan bu üzücü hadisenin kabul edilmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Bu nedenle, söz konusu öğrencilerle ilgili gerekli disiplin işlemleri derhal başlatılmıştır. Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak yurtlarımızda barınan bütün öğrencilerimizin huzurlu ve güvenli bir şekilde yurtlarımızda barınması temel görevlerimizden olup öğrencilerimizi ve ailelerini endişeye sevk edecek herhangi bir durum bulunmamaktadır."

ŞAKA YAPAN ÖĞRENCİLER DE KORKMUŞ

Karaman'da, Nefise Sultan Kız Yurdu'nda öğrencileri korkutmaya çalışan 3 öğrenci, polise verdikleri ilk ifadede, makyaj malzemesiyle yüzlerini boyayıp yurttaki öğrencileri korkutmaya çalıştıklarını, öğrencilerin paniklemesi üzerine şakayı bıraktıklarını söyledi. Şakanın ardından kendilerinin de korkmaya başladığını ileri süren 3 öğrenci, oda kapısına masa dayayıp, uyumaya çalıştıklarını iddia etti.

İfadelerinin ardından serbest bırakılan 3 öğrenci, sadece yüzlerini boyayıp şaka yaptıklarını, odalara bırakılan notları ve işaretlerle ilgilerinin olmadığını ileri sürdü. Polis, olaya karışan diğer öğrencilerin kimliğini belirlemek için çalışmasını sürdüyor.


karamankiz8804Bunlar yaşanırken bir öğrencinin uykulu bir vaziyettenken, Halka filmindeki 'Samara' karakteri gibi yüzü siyah saçlarla kapalı siyah giyimli birisini gördüğünü iddia etmesi üzerine bu söylenti de yurtta yayılmaya başladı. Sesler duyulması ve yüzü siyah saçlarla kapalı birisinin görüldüğü söylentisinin yayılmasıyla öğrenciler arasında panik de büyüdü. Olayın yaşandığı gece, bazı öğrencilerin tekrar söylentilerle panik yaparak bayılmaları ve yurtta yaşanan karmaşanın ardından olaylar büyüdü. Yurda sağlık ekipleri ve polisin gelmesi, ardından da yaşananların medyaya yansımasıyla soruşturma başlatıldı. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden gelen müfettişlerin de öğrencilerin bilgisine başvurduğu öğrenildi.
Öte yandan, Karaman Emniyet Müdürlüğü tarafından yurdun önünde resmi ekipler görevlendirilirken, katlarda da bayan polislerin sabaha kadar görev yaptığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.