Ahmet G., bugün saat 17.50 sıralarında merkez Meram İlçesi Tırılırmak Mahallesi'nde, kızı H.G.'yi av tüfeği zoruyla otomobiline bindirip kaçırdı. Yakınlarının ve çevredekilerin ihbarı üzerine harekete geçen polis, Ahmet G.'nin aracını takibe aldı. Konya- Akören karayolu Bayat Köyü yakınlarında yakalanacağını anlayınca köy yoluna sapan Ahmet G., otomobili durdurup aşağı indi. Silahını kızına doğrultan Ahmet G., tehditleri savurup polislerden ayrıldığı eşinin olay yerine gelmesini istedi.

 

resimid_3471963

Ahmet G.'yi eyleminden vazgeçirmek için çalışmalar sürerken, olay yerine psikolog çağrıldı.

UZUN SÜREN İKNA ÇABALARININ ARDINDAN TESLİM OLDU

Av tüfeğiyle kızını rehin alan ve peşinden giden polis ekiplerine ateş açan şahıs, arazi yolunda aracını durdurarak yaklaşık 1 saat süren ikna çabalarının ardından polise teslim oldu.

Şahsı ikna etmesi için olay yerine psikolog istenirken, Ahmet Ü.’nün yakınları da olay yerine geldi. Bu sırada olay yerine gelen Ahmet Ü.'nün annesi Hatice Ü. gözyaşları içerisinde çocuğuna torununu bırakmasını söyledi. Annesinin de çabalarına ikna olmayan Ahmet Ü. arazi yolunda aracına binerek tekrar hareket haline geçti.

Bu sırada polis ve jandarma ekipleri ile özel harekat polisi ve Ahmet Ü.'nün yakınları araçta kızı da şahsı tekrar takip etmeye başladı. Polis ekiplerinin takip ettiği ve yaklaşık 1 kilometre giden şahıs aracını tekrar durdurdu. Polisin çabaları üzerine ikna olan Ahmet Ü. kızını da bırakarak teslim oldu. Ahmet Ü. polis ekiplerince gözaltına alınırken kızı Hatice Ü. ise yakınlarına teslim edildi.

Olay yerine gelen Ahmet Ü.'nün babası İsmail Ü. kendinin köyden geldiğini söyleyerek, "Hatice'nin babası tarafından götürüldüğü söylendi. Bir de silah almış Düztaş’a gitmişler dediler Düztaş'ta gelmişler bulamamışlar. Eşiyle boşanmışlardı zaten çocuğu da okuldan alıp buraya getirmiş" şeklinde konuştu.

Şüphelinin annesi Hatice Ü. ise oğlunun çocuklarından ayrıldığı için böyle bir şey yaptığını söyledi.

AJANSLAR