Türk bayraklarıyla donatılmış iki bini aşkın motosikletli 'Cumhuriyet' konvoyu oluşturup 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçti. Motosikletlilerin geçişi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Edirne istikameti trafiğe kapatıldı.

klasik8802
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri, yaklaşık 200 klasik araçla şehir turu yaptı. Kadıköy Kalamış’tan başlayarak Zincirlikuyu’dan dönüş alan üyeler, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçip tekrardan Kalamış’a geçerek “Cumhuriyet turu” attı. Araçlara Türk bayrağı ve Atatürk resmi yapıştıran üyeler, pencereden de Türk bayrakları salladı. Renkli görüntülerin oluştuğu geçişe sürücüler de korna çalarak destek verdi.

 

“Yaşasın Cumhuriyet!”

Cumhuriyet turu hakkında konuşan İKOD Başkanı Serkan Okay, “Bugün İKOD olarak Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümü adına her zamanki gibi hem Anadolu yakasında hem de Vatan Caddesi’nde yer aldık. Resmi törenlere katıldık. Akabinde 200’e yakın klasik her marka ve modelden araçla tören akabinde Anadolu yakasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden geçerek Zincirlikuyu’dan dönüş yapıp Kadıköy’e geri döndük. İKOD olarak ulusal bayramları önemsiyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği dayanışmanın arttığı günler olarak değerlendiriyoruz. Bu anlamda tüm ulusal bayramlarımızı dernek olarak kutlamaya özen gösteriyoruz. Cumhuriyetin de önemi çok büyük, bugün 94’üncü yaşında. İşgal altındaki bir ülkenin düşman güçlerinden temizlenip, bağımsızlığının tescillendiği gün bugün. Onun için İKOD olarak Yaşasın Cumhuriyet! diyoruz” dedi. İHA DHA