Kuzey Irak'ın Süleymaniye kenti merkezli 7,3 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem Türkiye'nin doğu ve güneydoğu bölgesindeki illerde hissedildi.

DEPREM YÜZEYE YAKIN

Konuyla ilgili NTV canlı yayınında konuşan İTÜ Öğretim Üyesi OKan Tüysüz, depremin yüzeye yakın olarak meydana geldiğini ve bu nedenle yıkımın yüksek olabileceğini söyledi.

[old_news_related_template title="Son dakika: Irak'ta 7.3 büyüklüğünde deprem" desc="Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun (USGS) verilerine göre Irak'ın güneydoğusunda yer alan Süleymaniye'de deprem yaşandı. Depremin richter ölçeğine göre 7.3 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Türkiye'nin güneydoğu şehirlerinde de hissedilen depremin Irak'ın büyük bölümünde hissedildiği vurgulandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/harita-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/suleymaniyede-7-2-buyuklugunde-deprem-2087658/"]

TÜRKİYE'DEKİ FAY HATLARINI ETKİLER Mİ?

Depremin Türkiye'deki illerde de yakından hissedildiğini söyleyen Tüysüz, depremin merkez üssünün Türkiye'ye uzak olduğunu ve Türkiye'deki fay hatalarını etkilemeyeceğini söyledi. Artçı sarsıntıların beklendiğini ancak ne kadar süre sonra meydana geleceğinin bilinmediğini aktardı.

[old_news_related_template title="Son depremler: Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Bitlis, Van, Gaziantep, Mardin, Şırnak ve çevre illerde hissedilen depremin merkez üssü neresi?" desc="Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Bitlis, Van, Gaziantep, Mardin, Şırnak ve çevre illerinde hissedilen depremin merkez üssü merak ediliyor. Son depremler hangileri araştırılıyor. Doğu illerimizde hissedilen deprem hakkında bilgiler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/deprem_50.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-depremler-diyarbakir-sanliurfa-batman-bitlis-van-gaziantep-mardin-sirnak-ve-cevre-illerinde-hissedilen-depremin-merkez-ussu-neresi-2087694/"]