KYK yurtlarına yerleşmek isteyen öğrenciler merakla KYK yurtlarının yedek sonuçları konusunda arştırmalar yapıyor. KYK yurtlarına 3. yedek başvuru sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı ancak KYK yurtlarına yerleştirmeler her pazartesi ve perşembe günleri sürüyor. KYK yurtlarına yerleştirme hakkı kazanan öğrencilerin neler yapması gerektiği merak ediliyor işte ayrıntılar...

HER PAZARTESİ VE PERŞEMBE ALIMLAR DEVAM EDECEK

Gençlerin barınma talebini karşılamaya yönelik yıl içerisinde de yurt açma faaliyetlerini sürdüren KYK, bünyesine dahil ettiği yeni yurtlara ve mevcut yurtlarında boşalan yerlere öğrencileri yerleştirmeye 18 Eylül tarihinden sonra da her perşembe ve her pazartesi günü devam ediyor.

YURT KAZANANLAR NASIL KAYIT YAPACAK?

KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin temel olarak yapması gereken iki şey bulunuyor: süresi içinde ilk kayıt ücretini ödemek ve e-Devlet üzerinden taahhütnameyi okuyup onaylamak.
Ödemeler Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerden ya da KYK'nın internet sitesinden gerçekleştirilebiliyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, ödeme ekranından T.C. kimlik numarasıyla sorgulama yapıldığında otomatik olarak çıkıyor.
İlk kayıt ücretini ödemek için veilen süre yerleştirme tarihine göre belirleniyor. Dolayısıyla yurt hakkı kazanan öğrenci, kendisi için verilen süreyi sonuç görüntüleme ekranından görebilecek.
İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenci yine belirtilen süre içerisinde e-Devlet üzerinden taahhütname onayını gerçekleştirdikten sonra KYK yurtlarında barınmaya başlayabilecek.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2017-2018 KYK kredi ve burs başvuru tarihleri henüz belli olmadı. KYK’dan yapılacak burs ve kredi açıklamalarını anında Sözcü’den öğrenebilirsiniz. Kredi ve burs başvuruları tarihleri belii olduğunda haberimizde olacak.
Başvuruların değerlendirmesi sonrasında, burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun kyk.gsb.gov.tr internet adresinde ilan edilmektedir.