LYS için beklenen gün geldi. Lisans Yerleştirme Sınavı'nda ter döken yüzbinlerce öğrenci LYS sonuçlarının saat kaçta açıklanacağını merak ediyor. LYS'nin açıklanmasını bekleyen adaylar gergin havayı dağıtacak mizahı paylaşımlarla Twitter'da zaman geçiriyor. LYS'nin kaçta açıklanacağı henüz belli değil ancak geçen seneki LYS'nin açıklanma saati öğrencilere bu konuda ipucu veriyor.

LYS 23:59'DA AÇIKLANACAK YALANI

Twitter'da bazı profiller tarafından paylaşılan "LYS sonuçları 23:59'da açıklanacak!" söylentisi ÖSYM'nin herhangi bir açıklanmasına dayanmadığından gerçeği yansıtmamaktadır. LYS sonuçlarının açıklanacağı saat belli olmasa da akşam saatleri gelmeden sonuçların açıklanması bekleniyor.

GEÇEN SENE LYS SAAT KAÇTA AÇIKLANDI?

Geçtiğimiz sene LYS'ye giren adaylar sonuçlara saat 17:45'te kavuştu. LYS sonuçlarını sabahın ilk saatlerinden itibaren beklemeye başlayan adaylar saatler ilerledikçe daha da heyecanlanıyor. Geçtiğimiz sene 17:45'te açıklanmış olsa da ÖSYM bu sene LYS'yi farklı bir saatte açıklayabilir. ÖSYM'nin sınav açıklama saatleri değişkenlik gösteriyor.

LYS'DE SONUÇ BEKLEYİŞİ MİZAHA DÖNÜŞTÜ









LYS SONUÇLARI NASIL KONTROL EDİLECEK?

LYS sonuçları bugün açıklanacak, LYS sonuçlarına ulaşmak isteyen öğrenciler ÖSYM sistemine TC kimlik numaraları ve aday işlemleri şifreleri aracılığıyla giriş yapacaklar. LYS sonuçlarına ulaşmak için aşağıdaki LYS sonuç sorgulama yazısına tıklayabilirsiniz.

LYS SONUÇ SORGULAMA SİSTEMİ