MEB'in düzenlediği ve 5,6,7 hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıfların katılacağı PYBS sınavı bugün saat 14.00'te başlayacak. 100 sorunun sorulacağı PYBS'de sınav süresi ise 120 dakika olacak.

PYBS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sınav giriş belgeleri e-okul sistemi üzerinden alınabiliyor. Sınav giriş belgesi, e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından çıkarılacak ve mühürlenip imzalandıktan sonra sınava katılım sağlayacak olan öğrencilere teslim edilecek.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflar için 29 Mayıs 2017 tarihinden itibaren e-Okul sisteminden ve okul müdürlükleri tarafından verilmeye başlandı. Öğrencilere “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” posta yoluyla gönderilmeyecektir. Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve oturacağı sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan; sınav bölgesinde, binada, salonda ve oturacağı sırada sınava girecektir. Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonu’nun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir. Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden alabilecektir. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” nde, kimlik bilgilerinin yanında sınavda alacağı sınav hizmeti de yer alacaktır.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN?

Sınav sonuçları, 18 Temmuz'da "http://www.meb.gov.tr" ve "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinde ilan edilecek.