Başbakanlık'ı kaldıran Anayasa değişikliğinin görüşültüğü Meclis oturumunda, Başbakan Binali Yıldırım'ın hükümet sıralarına değil, milletvekillerinin arasına oturması, polemiğe neden oldu.

Yıldırım'ın AKP'li vekillere ayrılan sıralara oturduğunu gören CHP'Li Muharrem İnce, "Başbakanlığı kaldırıyorsunuz. O yüzden mi Binali Yıldırım milletvekillerinin arasına oturdu" sorusunu gündeme getirdi.

İnce'nin bu çıkışı üzerine, TBMM Genel Kurulu'nu yöneten AKP'li Başkan Vekili Ahmet Aydın'dan "tarihi" bir itiraf geldi. Yıldırım'ın vekillerin sırasına oturması konusunda Aydın, "merak etmeyin, sabırlı olun. Günü gelecek, oraya da oturacak" dedi.

[old_news_related_template title="Deniz Baykal'dan TBMM'de tarihi konuşma" desc="TBMM’de görüşülmeye başlanan Anayasa paketinde ilk sözü alan CHP eski lideri Deniz Baykal tarihi bir konuşma yaptı. Önce babasını anan Baykal, ‘’TBMM tarafından İstiklal Madalyası ile onurlandırılmış bir istiklal gazisinin oğlu olarak, babamın helalliğini kazanabilmek için konuşmak zorundayım'’ dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/basliksiz-1-100.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/deniz-baykaldan-tbmmde-tarihi-konusma-1612847/"]