HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım’ın '15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağının açığa çıkarılması' için verdiği önergenin görüşülmesi sırasında AKP ve CHP’li vekiller arasındaki tansiyon yükseldi.

resimid_3532116 FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK


FETÖ Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, CHP'lileri ‘FETÖ'nün sözcülüğü'' ile suçladı. CHP'liler sert tepki gösterince, Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, “Ayıptır ya…Sayın milletvekilleri…Yapmayın ya…Yazıklar olsun, bu Meclis yıkıldı…” dedi ve oturuma ara verdi.

resimid_3532123 FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK


CHP’li Barış Yarkadaş, ayağa kalkarak “Zaman gazetesinin yerini Kadir Topbaş verdi. Kanaltürk, Bugün TV’nin lisansını kim verdi? FETÖ’nün elini, eteğini öpüyordunuz” diye bağırdı. CHP’li Mahmut Tanal ise “Ya bu Petek değil mi, 1997 yılında Yipmaş’ta iken Bank Asya’yı kuran?” dedi.

resimid_3532121 FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Fetullah Gülen’in 1967 yılında CHP’ye bağış yaptığı makbuzu açıklayan Petek’e yüklendi: “2 yıl önce televizyonlarda Fetullahı savunuyordun. O belgeden dolayı özür dileyeceksin. Namusum üzerine yemin ediyorum o belgeyi Reşat Petek sana yedireceğim.” diye bağırdı.

resimid_3532118 FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK