Pekşen, Mediha'nın kendisine, kamuoyuyla paylaşmak üzere verdiği mesajı de okudu.

Mediha mesajında suçsuz yere hapishanede olmasına rağmen, burada ne kadar kalırsa kalsın, "kin ve nefret, ötekileştiren söylemlerde bulunmayacağını" söyledi.

Mediha Olgun'un mesajı şöyle;

"Burada ne kadar kalırsam kalayım, kin ve nefret dolu, ötekileştiren, ayrıştıran, kutuplaştıran söylemler çıkmayacak benden. Her nerede ve ne durumda olursa olsun, benden yaşadığım bu süreçte desteklerini esirgemeyen benim gibi sıradan insanlara sonsuz teşekkürler. Çünkü, onlar sevdiklerini çıkarsız koşulsuz sevdiler. İnanıyorum ki, bir gün mutlaka eninde sonunda bana gelecektir benim olan. Herkese kucak dolusu sevgiler, selamlar."

"HAKİM, VİCDANI VE KARARI ARASINDA ÇIRPINIYOR"


Balyoz davalarında da savunma avukatı olarak görev yapan Haluk Pekşen, Mediha Olgun'u ziyaretinin ardından izlenimlerini şöyle paylaştı;

"Şunu gördüm; Mediha Olgun hakkında hiçbir iddia yok. Burada yasanın suç saydığı bir eylem değildir konu olan. Birilerinin siyasal kin ve husumeti için acımasızca masum veya değil ayrımı yapmaksızın, kamuoyu algısı oluşturma emeli vardır. Zira, mahkemenin kararında, söz konusu haberle hiçbir ilgisi olmamakla birlikte, haberin yapıldığı internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü olduğu için tutuklandığı yer alıyor. Bu kararda, adaletin temel unsurları olan "Suçun şahsiliği ilkesi", "yasanın suç saydığı bir eylemin varlığı ilkesi", hiçbirisi yoktur. Mahkeme kararında bile bu ifade ediliyor- "Bu şahıs, yasanın suç saydığı bir eylem içinde değildir" deniyor. "Kişinin, adı geçen haberle hiçbir iltisakı yok. Ama bu sitenin yazı işleri müdürü olduğu için tutuklanmıştır" deniyor. Yani Mediha Olgun'un masumiyet karinesi, mahkeme tarafından kabul ediliyor, ona rağmen tutukluyor. Yargıç esasında çaresizlik içinde olduğunu ve altında kaldığı baskıyı bizzat kararında haykırıyor. "Ben suç göremiyorum, yasanın suç olarak gördüğü bir eylem göremiyorum. Ama buna rağmen seni tutuklamak zorundayım çünkü Türkiye'deki yargının içerisinde bulunduğu koşullar ve baskı beni böyle bir karar vermeye zorluyor" mesajı haykırıyor. Bence yargıç vicdanı ile kararı arasında çırpınıyor.Adaletin olduğu tam da yer burasıdır. Vicdan hakim olursa adalet kazanır."

"BU DURUM, MEDİHA SALIVERİLMEDİĞİ TAKDİRDE, TOPLUMUN VİCDANINI HER GÜN KANATACAK"


Pekşen, tutuklama kararını veren Hakim dahil, toplumda herkesin Mediha'nın masum olduğunu gördüğünü, bildiğini de vurgulayarak, "Mediha'nın içerisinde bulunmadığı bir suçtan dolayı tutuklu olması da bence toplumun vicdanını her gün daha çok kanatacaktır. Siyaset bu kadar acımasız, bu kadar vicdanları sızlatacak ve bu kadar toplumu kutuplaştırıp ayrıştıracak bir yöntemle devam ettirilemez. " dedi.

Pekşen, Mediha'nın tek isteğinin özgürlüğü olduğunu da belirterek, "en önemli hasreti, ekmek gibi, su gibi, özgürlüğü" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Uğur Dündar'dan Mediha ve Gökmen için çağrı" desc="Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Erdek'teki Halk Arenası canlı yayınına duayen gazeteci Uğur Dündar'ın tutuklu gazeteciler için yaptığı çağrısı damga vurdu. Dündar 113 gündür cezaevinde tutulan Sözcü çalışanları Gökmen Ulu ve Mediha Olgun için 'özgürlük' dileğinde bulundu. Usta gazeteci 'Sözcü'ye yapılan bu ağır saldırının ve iftiranın tarihe kayıt olarak geçtiğini bir kez daha altını çizerek belirtiyorum' diye konuştu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/halk-arenasi-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ugur-dundardan-mediha-ve-gokmen-icin-cagri-2012978/"]

[old_news_related_template title="Gökmen ve Mediha’nın suçsuz olduğunu onları tutuklayanlar da biliyor" desc="CHP’li Erkek, “SÖZCÜ’nün çağdaş, Atatürkçü duruşunu kendilerine muhalif gördükleri için gözdağı vermek istiyorlar. Hukuk ve demokrasi askıda” dedi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/mediha-gokmen-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/gokmen-ve-medihanin-sucsuz-oldugunu-onlari-tutuklayanlar-da-biliyor-1998404/"]