AKP'nin MKYK toplantısında Kadir Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifasının konuşulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti örgütü ve belediyelere yönelik başlatılan değişim sürecine
ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; Erdoğan, “Tüm il ve ilçe başkanları ile sorumlu arkadaşlar çalışıyor. Bize ayak uyduramayanlar gidecek. Millet nezdinde karşılığı olan, çalışan isimlerle yola devam edeceğiz” dedi.

Kadir Topbaş’ın istifasına ilişkin değerlendirme de yapan Erdoğan, İstanbul’da yaşanan istifa sürecinin 5 ayrı ilde belediye başkanlarıyla devam edeceğini söyledi. Erdoğan’ın şunları dile getirdiği öğrenildi: “2019 seçimleri çok önemli. Metal yorgunluğu derken sadece teşkilatlardan bahsetmiyoruz. Şimdi yerel yönetimler başkanlığı ve teşkilat başkanlığı rapor hazırladı. Bunlara bakacağız. İstanbul’daki süreci başarısız ve performansı düşük olan ilçe belediyelerinde de bunu işleteceğiz. Kiminle başarıyı yakalarsak, onunla yola devam edeceğiz. Aşama aşama bu süreç işletilecek.”

BOZDAĞ'DAN "GÖKÇEK DAHİL 5 İSİM" İDDİASINA 'YANITSIZ' YANIT


Kanal D Haber ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, istifası istediği koltuklar olarak; Ankara (Melih Gökçek), Bursa (Recep Altepe), Balıkesir (Ahmet Edip Uğur), Uşak (Nurullah Cahan), Niğde (Faruk Akdoğan) ve Nevşehir Belediye Başkanlarını (Hasan Ünver) işaret etti.

[old_news_related_template title="'Melih Gökçek'in de olduğu belediye başkanlarının istifasını istedi' iddiası" desc="Kanal D Haber'de son dakika flaş bir iddia geldi. Haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddia edildi. İddia Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'a da soruldu. Bozdağ, soruyu geçiştirdi. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de jet bir açıklama yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/melih-gokcek-iha-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-cumhurbaskan-erdogan-melih-gokcekin-de-oldugu-belediye-baskanlarinin-istifasini-istedi-2034180/"]

Konu Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’a da soruldu. Bozdağ, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in de aralarında olduğu, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddiasına ise, “Ben hükümet sözcüsüyüm, onu parti sözcüsüne sorun” şeklinde karşılık verdi.