Mersin Tarsus’taki Kazı alanı, polisler tarafından günün her saati korunuyor. Ne zaman biteceğine dahil hiç bir bilgi verilmeyen kazı alanına girmek isteyen kişilere izin verilmiyor. Geçtiğimiz gün çalışmaları yerinde görmek isteyen Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, beşinci kez gittiği kazı alanına yine alınmadı.

Resmi açıklama geldi


Kazıyla ilgili ilk resmi açıklama, Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Salim Sağ’ın, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden Mersin Valiliği’ne 3 Ekim 2017’de yaptığı başvurunun ardından geldi. Tarsus Kaymakamlığı ve Mersin İl Kültür Müdürlüğü’nce, BİMER üzerinden yapılan 2 açıklamada, daha önce kaçak kazı yapılan bu alanda mimari olarak herhangi bir kültür varlığı bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada, kazıda amorf durumda pişmiş toprak parçalarının bulunduğu ve incelemeye gönderildiği, ayrıca izin belgesi doğrultusunda kurtarma kazısının mevsimsel etkenler nedeniyle aralıklarla sürdürüldüğü, kültür dokusunun tespitine ilişkin çalışmaların devam ettiği bildirildi.