Eski başbakan Mesut Yılmaz'ın 38 yaşındaki oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın hayatını kaybettiği olay sabah saatlerinde ortaya çıktı. Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz yurt dışında olduğu için Mehmet Yavuz Yılmaz, evde tek kalıyordu. Sabah saatlerinde koruma polisler Beykoz Vilları'ndaki evin kapısını çaldı açan olmadı. Koruma Polisleri Yılmaz'a telefonla da ulaşamayınca, çilingir çağrıldı. Kapı çilingir yardımıyla açıldı. İçeriye giren polisler, Yılmaz'ı kanlar içerisinde buldu. Yavuz Yılmaz'ın hayatını kaybettiği anlaşılınca Emniyet'e bilgi verildi.

FOTO:Depophotos -Arşiv Yavuz Yılmaz (ayaktaki) Mesut Yılmaz Berna Yılmaz çiftinin 2 çocuğundan birisiydi. FOTO:Depophotos -Arşiv Yavuz Yılmaz (ayaktaki) Mesut Yılmaz-Berna Yılmaz çiftinin 2 çocuğundan birisiydi.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA


Eski başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın İcra Kurulu üyesi olduğu İstanbul Kent Üniversitesi yazılı bir açıklama yaparak, Yılmaz'ın 'Temporal Lob Epilepsi' tedavisi gördüğü ve ağırlaşan komplikasyonlar nedeniyle ağır stres altında olduğunu açıkladı. Açıklamada, "Hastalığın doğal süreci çerçevesinde oluşan, son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı. Bu manevi baskıya dayanamayarak, 16/Aralık/ 2017 günü hayata veda eden çok sevgili Yavuz Yılmaz'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz" denildi.

ÇALIŞANLARA İZİN VERİP GÖNDERMİŞ


Komşularının iddiasına göre; evden tek el silah sesi duyuldu. Beykoz'daki evinde ölü bulunan Mehmet Yavuz Yılmaz'ın evde çalışanları bir gün önce izne gönderdiği de iddia edildi.

Foto: DHA Foto: DHA


VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ DE GELDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve istanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da olay yerinde incelemelerde bulundu.

ALBAYRAK: "NE MESUT YILMAZ'IN NE DE BERNA HANIM'IN OLAYDAN HABERİ VARDI"


Adli Tıp Kurumu önünde cenaze aracından inen iş adamı Abdurrahim Albayrak da gazetecilere açıklama yaptı. Albayrak, "Üzüntümüz çok büyük. Maalesef Mesut Yılmaz beyin ve Berna hanımın haberleri yok. Çünkü ABD'ye bir tedavi için gitmişlerdi. Normal gelişleri bu akşamdı. Sabah olay olduğunda uçaktaydılar. Şu anda haberleri yok. Ben de havalimanı gideceğim uçaktan almak için. Zaten uçakta internetleri kapattırdık ki  kimse bilgi veremesin ona. Ama nasıl söyleyeceğiz nasıl yapacağız Allah bilir" diye konuştu.

 

Yavuz Yılmaz 38 yaşındaydı... Yavuz Yılmaz 38 yaşındaydı...


"ANLIK BİRŞEY. BİLEMİYORUZ"

Albayrak, olayın intihar olup olmadığı yönündeki bir soruya "Böyle bir ölüm Allah kimsenin başına vermesin. Önce Beykoz Devlet Hastanesi'ne gittik. Orada bakıldı. Sonra Adli Tıp Kurumu'na geldik. Zincirlikuyu'ya götürüyoruz. Anlık birşey. Bilemiyoruz. Bir Allah şahit" yanıtını verdi. Abdurrahim Albayrak, cenazenin defniyle ilgili henüz bir plan olmadığını söyledi.

foto: dha foto: dha


UÇAK İSTANBUL'A İNİŞ YAPTI

ABD'den uçakla hareket eden çiftin, oğullarının intihar ettiğinden haberi yoktu. Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz çiftinin içinde olduğu uçak akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Saat 19.40 sıralarında İstanbul'a gelen Yılmaz çiftini yakınları ve dostları karşıladı. THY'ye ait tarifeli uçaktan inen Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz, aprondan araçlarla B Kapısı'ndan çıkarıldı. Yakınları ve akrabaları tarafından karşılanan Yılmaz ile beraberindekiler, araçla havalimanından ayrıldı.

resimid_4342592

HASTANEYE GİRDİLER

THY'ye ait tarifeli uçaktan inen Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz, aprondan araçlarla B Kapısı'ndan çıkarıldı. Yakınları ve akrabaları tarafından karşılanan Yılmaz ile beraberindekiler, konvoy halinde havalimanından ayrıldı. Konvoyda bir de ambulansın olduğu görüldü. Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz'ı oğulları Yavuz Yılmaz'ın cenazesinin kaldırıldığı Şişli'deki özel hastaneye geldi. Yılmaz çifti beraberindekilerle birlikte hastaneye girdi.

BİR SAAT HASTANEDE KALDI

Yaklaşık 1 saat hastanede kalan Mesut Yılmaz beraberindekilerle beraber geldiği araca binerek hastaneden ayrıldı.

Foto: DHA Foto: DHA


PAZARTESİ GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Beykoz’daki evinde ölü bulunan eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın 38 yaşındaki oğlu Yavuz Yılmaz’ın cenazesinin Pazartesi öğle namazına müteakiben Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nden kaldırılarak, Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

Foto: DHA Foto: DHA


ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Mesut Yılmaz’ı telefonla arayarak oğlu Yavuz Yılmaz'ın vefatına ilişkin taziyelerini iletti.

BAKAN SOYLU: OLAYLA İLGİLİ İNCELEME VE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Süleman Soylu bütçe görüşmelerinde, Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı.  Bakan Soylu "Eski Başbakanlarımızdan eski Rize Milletvekili Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz hanımın oğlu bu sabah 09.00'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgi doğrultusunda vefat ettiğini öğrendik. Olayın haber alınması üzerine vali ve emniyet müdürü ile temas kurduk. Sayın Yılmaz şu anda ABD'den dönüyor. Uçak yoculuğunda. Biz amcalarıyla temas kurduk. Allah mekanını cennet eylesin. Olayla ilgili arkadaşların incelemeleri sürüyor. Ben de Yılmaz Ailesi ve Yılmaz'ı sevenlere başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin." dedi.

FOTO:İHA - Yavuz Yılmaz, Mesut Yılmaz'ın iki çocuğundan birisiydi. FOTO:İHA - Yavuz Yılmaz, Mesut Yılmaz'ın iki çocuğundan birisiydi.

ABD'DEN DÖNDÜKTEN SONRA İŞ HAYATINA ATILMIŞTI


Üniversite eğitimini ABD'de tamamlayan Yavuz Yılmaz, yurda döndükten sonra Coca Cola'nın dağıtımını almıştı. İnşaat işleriyle de ilgilenen Yavuz Yılmaz son olarak kardeşi Hasan Yılmaz ile Nişantaşı'nda açtığı Çin lokantası ile gündeme gelmişti. Yavuz Yılmaz'ın kardeşi Emir Hasan Yılmaz ile ortak bir yatırım şirketi de vardı. İki kardeş bir ara İstanbul'daki üçüncü havalimanında hafriyat işi de yapmıştı.

 

Acı haberi alan çok sayıda kişi Mesut Yılmaz'ın evine akın etti. Yavuz Yılmaz'ın acı haberini alan Şişli Belediye eski Başkanı Mustafa Sarıgül, işadamı Abdurrahim Albayrak gibi iş, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda kişi, Yılmaz ailesinin Beykoz'daki evine geldi.

FOTO:İHA FOTO:İHA


Beykoz'daki evinde sabah saatlerinde ölü bulunan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın 38 yaşındaki oğlu Yavuz Yılmaz'ın cenazesi, Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu Morguna İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla getirildi. Cenaze aracına polis aracının da eşlik ettiği görülürken, aracın ön tarafında iş adamı Abdurrahim Albayrak'ın da olduğu görüldü.