9 yaşındaki Muhammet Emre Y. Zincirlikuyu otobüs duraklarından metrobüs durağı geçidine inen yürüyen merdivenlerin son durağına sıkıştı. Çocuğun annesi sinir krizi geçirirken olay yerine gelen sağlık ekipleri yürüyen merdivene sıkışan Emre Y'ye müdahale etti. Bilinci yerinde olan çocuğun yaralandığı gözlendi.

2 Foto: Eren Sakarya


Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri ise çocuğu sıkıştığı yerden kurtarma çalışmalarına başladı. 1 saat sonunda sıkıştığı yerden kurtarılan Muhammet Emre Y., Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA




YÜRÜYEN MERDİVENE SIKIŞAN ÇOCUĞUN SON DURUMU

Zincirlikuyu Metrobüs Durağı'nda yürüyen merdivene ayağı sıkışan 9 yaşındaki Emre Yıldız'ın tedavisi devam ediyor. Elinden ve ayağından yaralanan Emre Yıldız'a Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi bölümünde müdahale edildi. Emre'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı tedbir amaçlı bu akşam hastanede müşahede altında tutulacağı öğrenildi.

Emre'nin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını duyan aile yakınları hastaneye akın etti.  Yıldız'ın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenen aile yakınları mutlu haberi yakınları ile paylaştı. Emre Yıldız'ın durumu ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren amcasının oğlu Şafak Yıldız "Çocuk ameliyattan çıktı. Baldır tarafından zedelenme var. Kolunu da alçıya almışlar. Çocuk annesinin elini bırakarak aşağıya inen merdivenlere koşmuş.Orada sıkışmış" dedi.

Eniştesi Hasan Kaya da "Bize çocuğun kolu bacağı koptu dediler. Koşarak hastaneye geldik. Çocuğun hiçbir şeyi yok. Bu akşam hastanede kalacak" diye konuştu. Emre'nin halası ise " Olayı duyarak hastaneye geldim. Korkacak bir şey yok. Ameliyattan çıktı.Sağlık durumu çok iyi" şeklinde konuştu.

Öte yandan kazanın meydana geldiği yürüyen merdivenler devre dışı kaldı. Kazanın olduğu merdiven paravanla kapatılırken metroya ve metrobüse giden vatandaşların giriş çıkışı diğer taraftan devam ediyor.