Bir süredir MHP içinde yaşanan gerginlik sonrasında teşkilatlardan arka araya istifalar gelmeye başladı. MHP Kocaeli Gölcük İlçe Teşkilatı yönetimi ve üyelerinden 410 kişi ve MHP Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 215 kişi istifa etti.

MHP'de 1 Kasım seçimleri sonrasında, partide değişim isteyen; Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan MHP Genel Başkanlığına aday olmuştu. Daha sonra aday olan Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan partiden ihraç edilmişti. Bunun üzerine Meral Akşener yeni bir parti girişiminde bulunma kararı aldı.

GÖLCÜK’TE 410 KİŞİ İSTİFA ETTİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Başkanlığı üyesi 410 kişi dün akşam partilerinden istifa etti. Gölcük'te bulunan Koray Aydın Parkı'nda bir araya gelen partililere istifa dilekçeleri dağıtıldı. Notere verilmek üzere dilekçeleri dolduran 410 kişi MHP'den istifa etti.

AKŞENER'İN PARTİSİNE KATILACAKLAR

MHP eski MYK Adnan Özdere "Meral Akşener'in kuracağı yeni partide bulunacağız. Bu partide artık eskisi gibi sağcı, solcu yok. Merkez bir parti olacak. Aynı ideal için bir arada olacağız. MHP'nin başka mecralarını sürüklendiğini gördüğümüz için şimdi başka bir partiye geçiyoruz" diye konuştu. Habertürk'e konuşan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, "MHP'nin kurumsal yapısıyla ters düşenlerin zaten bizde işi yok. Bizim de onlarla işimiz yok. Onlardan da hiçbir beklentimiz yok. Allah yollarını açık etsin. İsteyen istediği yere gidebilir" dedi.

son dakika- meral akşenerYENİŞEHİR İLÇESİNDE 215 KİŞİ İSTİFA

MHP Bursa’nın Yenişehir eski ilçe Başkanı Nihat Doğan, istifa eden 215 MHP’li adına açıklama yaptı. MHP yönetimine çok sert göndermelerin olduğu açıklama şöyle:

“Ülkemizde kangren haline dönüşen toplumsal meselelerimizin çözümü için Milliyetçi Hareket Partisi’nin, bu güç durumdan halkı değil, AKP’yi kurtaran bir yapı içerisinde olduğunu üzülerek görüyoruz. Ülkemiz siyaset arenasında yaşanan tıkanıklık, ve buna bağlı olarak ortaya çıkan arayışın, MHP olmadığı artık herkesin ortak kanaati haline gelmiştir. Yenişehir’de, insanlarımızın yüzlerinin soluk, morallerinin bozuk, büyük bir ümitsizliğin hakim olduğu bir süreçte, ülke yavaş yavaş yok olmaya yüz tutmuşken bizlerin buna kayıtsız ve çaresiz kalması düşünülemez.

Son dönemde Milliyetçi Hareket Partisinin gerek parti içinde, gerekse parti dışında uyguladığı politikalar, bizlerle mücadele eden ve bizlere güvenerek oy veren, Yenişehir’de yaşayan Türk Devleti ve milletinin milli hafızası ve refleksi olan ülküdaşlarımızın tümünde ziyadesiyle büyük bir rahatsızlığa ve incinmelerine sebep olduğunu büyük bir üzüntü ile gözlemledik. 80’li yılların zorlukları dahil uzun yıllar aşk ve şevkle hizmet etmeye çalışmamıza rağmen, bu şartlar altında hala bu çatı altında kalmak en başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e ihanet olacağını düşünerek yıllarca ilçe başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği, belediye başkan adaylığı, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği, parti üyeliği görevlerini yürüttüğümüz Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir İlçe Teşkilatından, kadın kollarımızda ve ülkü ocaklarımızda görev yapan 215 arkadaşımız ile birlikte istifa kararı aldığımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz.

"İSTİFA ETMEMİZDEKİ BİRİNCİ SEBEP..."

Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezi tarafından yürütülen yanlış politikaların, Yenişehir’de güvenerek bize oy veren halkımız ve ülküdaşlarımız üzerinde bıraktığı olumsuz algı ve MHP’nin vizyonu ile bağdaşmayan çalışmaların yürütülmesi bu kararı almamızda birinci sebep olmuştur.

Yaklaşık iki yıllık yaşanan süreç ve referandum noktasında Partimiz, tüzüğüne ve seçim beyannamesine aykırı davranarak AKP’nin rejim değişikliğine ülkücülerin hayır demesine rağmen kurumsal olarak destek vermesi bizleri ve halkımızı son derece derinden yaralamıştır.

Gelinen son durum itibari ile MHP'de parti içi haksızlık, hukuksuzluk had safhaya ulaşmıştır. Kişisel çıkarlar uğruna hareket edenler, inandığımız değerleri hiçe saymışlar, parti içi tüm demokratik yolları tıkamışlar, ülkenin birçok yerinde yapılan kongrelerde seçme ve seçilme hakkımızı gasp etmişlerdir. Türk halkının her kesimini kucaklayamadıkları gibi ciddi bir hayal kırıklığı yaratmışlardır. Kişisel menfaatleri göz ardı ederek, Hz. İbrahim in ateşine su taşıyan karıncalar misali ülkesi ve davası için mücadele eden koca yürekli tüm ülküdaşlarıma tekrar teşekkürü bir borç biliyorum.

"ÜLKÜDAŞLARIMI İSTİFAYA DAVET EDİYORUM"

Bizler AKP yöneticilerinin milli görüş gömleğini çıkarmaları gibi kabuk değiştirmiyoruz. Ülkücülüğümüzden vazgeçmiyoruz. Bizler ülkücülüğümüzle, ülkülerimizle birlikte gidiyoruz. Ve yine şanlı Ay yıldızlı bayrağımızın altında onurla yaşamak isteyen, önce ülkem diyen tüm ülküdaşlarımı istifaya davet ediyorum.

Bugünden itibaren inançlı Türk Milliyetçileri olarak, manevi değerlerimiz ile birlikte Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyete bağlı duruşumuzu bozmadan, demokratik ve hukuk tan yana olan, inandığımız değerler uğruna ve doğru bildiğimiz yolda mücadelemize devam edeceğimizi bildirir.

Saygılar sunarız. İstifa eden 215 Ülkücü adına MHP Yenişehir eski İlçe Başkanı Nihat Doğan"