Pakete destek veren MHP'nin vekillerinde ise böyle bir durum olmadığı düşünülüyordu. Ancak Genel Kurul'da yapılan oylama sırasında ortaya çıkan görüntüler, MHP'liler de 'evet' oyu verdiklerini kanıtlamak için oylarını AKP'lilere gösteriyorlar mı sorusunu gündeme getirdi.

 

Oylama sırasında Genel Kurul salonundaki vekiller tarafından ve sosyal medyaya sızan görüntülerde, önce AKP'lilerin toplu halde oy kullandıkları, ardından ise MHP'li Celal Adan ve AKP'li Ayşenur Bahçekapılı'nın oylarını kullandıktan sonra karşılaştıkları görülüyor. Bu görüntüler, "MHP'liler oylarını AKP'lilere mi gösteriyor' iddiaların başlatmıştı.

CELAL ADAN SÖZCÜ'YE KONUŞTU: ÇOK AYIP

MHP'li Celal Adan internette yayılan ve "oyunu AKP'li Bahçelikapılı'ya gösterdi" olarak yansıyan görüntüler hakkında SÖZCÜ'ye konuştu. Bahçekapılı ile uzun süredir tanıştıklarını oy kullandıktan sonra da kabine önünde tesadüfen karşılaştıklarını söyleyen Adan, " oy kullandık ve karşılaştık. Durum budur, bundan başka bir şey olmamıştır. Kendisiyle de telefonda konuştum. Kendisi de haberin böyle yansımasından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Böyle şeylerin yayılması çok ayıp" dedi.

[old_news_related_template title="Oyunu gösteren vekil bakın kim çıktı?" desc="Meclis'teki tarihi oylamada dün objektiflere 'kabul oyunu' göstererek kullanan AKP'li Orhan Deligöz'ün kardeşinin FETÖ'den tutuklandığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/orhan-deligoz.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/oyunu-gosteren-vekil-bakin-kim-cikti-1613863/"]