İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savcılık davayla ilgili mütalaasını verdi. MİT TIR'larının durdurulma olayının FETÖ faaliyeti olduğunun belirtildiği mütalaada yayınlanan haberin, gazetecilik faaliyeti ve basın hürriyeti kapsamında bulunmadığı ifade edildi. Mütalaada, olaylarla ilgili soruşturma sürecindeki yargı mensupları ve kolluk görevlilerinin daha sonra tutuklandıkları, bu operasyonun FETÖ faaliyeti olduğunun dile getirilmesine rağmen, sanıkların bu haberlere ve operasyonun FETÖ tarafından yapıldığına vakıf olmamalarının hayatın olağan akışına aykırı olduğu ifade edildi.

Sanıkların, devletin güvenliği veyi iç dış siyasal yararaları bakımından devlet sırrı niteliğindeki bilgileri FETÖ'nün amaç ve stratejisi doğrultusunda hiç bir kamu yararı bulunmadığı halde,  terör örgütünün hiyerarşisine dahil olmaksızın terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçunu işledikleri belirtildi.

AYDINLIK DOSYASI AYRILDI


Mahkeme heyeti, Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel ile eski istihbarat şefi Ceyhun Bozkurt hakkındaki “Gizli kalması bilgileri açıklama” suçundan açılan davanın da ayrılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.