TBMM Genel Kurulu’nda müftülere nikah kıyma yetkisi veren Kanun Tasarısı’nın altıncı maddesi AKP ve MHP ortaklığıyla kabul edildi.

[old_news_related_template title="Müftülere nikah kıyma yetkisi veren madde kabul edildi" desc="TBMM Genel Kurulu'nda, Müftülere nikah kıyma yetkisi veren madde kabul edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/sur-sondakika-72.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/muftulere-nikah-kiyma-yetkisi-veren-madde-kabul-edildi-2054705/"]

Maddenin Meclis'te kabul edilmesine ilk tepkiler sosyal medyadan geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tepkisini "AKP tüm itirazlarımıza rağmen müftü ve imamlara resmî nikah kıyma yetkisi vererek, toplumsal birliğimize bir el bombası daha attı" sözleriyle dile getirdi.

yarkadas

Mahmut Tanal, MHP-AKP işbirliğine işaret etti. Tanal, "Müftülüklere nikah kıyma yetkisi verilmesi hususunda Ak parti+MHP birlikte hareket ederek bu tasarının kanunlaşması için mecliste anlaştılar. Akp ile MHP'nin OYLARI İLE MÜFTÜLÜKLERE NİKAH KIYMA YETKİSİ verilmesi ve ERKEKLERİN OYLARI MECLİSTE GEÇTİ "dedi.

tana

Ancak tepkiler CHP'yle sınırlı değil. İşte o tepkilerden bazıları: