Ünlü oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz'ın bir otelde vurularak öldürülmesi sonucu akıllara 2006 yılında benzer bir olayda hayatını kaybeden Mümtaz Sevinç geldi. Peki Mümtaz Sevinç kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldürülmüştü?

SEVGİLİSİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Sihirli Annem dizisiyle Türkiye çapında büyük bir üne kavuşan sinema ve tiyatro oyuncusu Mümtaz Sevinç, Üsküdar'daki evinde felsefeci kız arkadaşı tarafından öldürülmüştü. Kız arkadaşı ile kızı arasındaki sorunların büyümesi üzerine sık sık kız arkadaşıyla tartışan Sevinç, daha sonra kız arkadaşı Banu Daldır'dan ayrılmak kararı almıştı.

Banu Daldır'ın eşyalarını toplamak için geldiği gece barışma teklifini reddeden Mümtaz Sevinç, Daldır tarafından yatağında uyurken öldürülmüştü.

[old_news_related_template title="Vatan Şaşmaz nasıl öldürüldü, nereye gömülecek? Vatan Şaşmaz kimdir? (POLİS RAPORU DETAYLARI)" desc="Ekranların sevilen yüzü Vatan Şaşmaz dün akşam saatlerinde öldürüldü. Vatan Şaşmaz cinayetini tüm Türkiye şok içinde karşılarken cinayetin detayları da ortaya çıkmaya başladı. Vatan Şaşmaz cinayetini şaşkınlık içinde Google üzerinde araştıran vatandaşlar ayrıntıları öğrendikçe daha da şaşırtıcı sonuçlara ulaştı. İşte Vatan Şaşmaz'ın hayatına dair detaylar ve cinayetin ardından hazırlanan polis raporunun dikkat çekici noktaları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/vatan-sasmaz-kimdir-nasil-oldu-vatan-sasmaz.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/vatan-sasmaz-nasil-olduruldu-vatan-sasmaz-kimdir-polis-raporu-detaylari-1991633/"]

 

MÜMTAZ SEVİNÇ KİMDİR?

Mümtaz Sevinç (d. 9 Şubat 1952 - ö. 24 Ocak 2006) Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Elazığ doğumlu olan Mümtaz Sevinç, Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra sanat hayatına 1978 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda atılmıştır. Nazım Hikmet ve Mazlum Çimen'in şiirlerini de seslendiren sanatçı, tiyatro oyunculuğunun yanı sıra, birçok tv dizisi ve sinema filminde de rol aldı. 1994 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda görev aldı. Özel tiyatrolarda oynadı.

[old_news_related_template title="İşte Vatan Şaşmaz'ın son mesajı" desc="Eski manken Filiz Aker tarafından 4 el ateş edilerek öldürülen sunucu Vatan Şaşmaz’ın Instagram'dan paylaştığı son mesajı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/vatan-sasmaz-sli-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/iste-vatan-sasmazin-son-mesaji/"]

Nebil Özgentürk'ün Bir Yudum İnsan belgeselinin tanınması ve sevilmesine çok büyük katkısı olmuştur. Mümtaz Sevinç 24 Ocak 2006 günü, birlikte yaşadığı Banu Daldır tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Adana'ya gönderildi ve Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.