19 Mayıs günü, SÖZCÜ Gazetesi’ne akla, mantığa ve hukuka uymayan şekilde FETÖ operasyonu yapıldı.
Operasyon sonrası muhabirimiz Gökmen Ulu ve internet sitesi sorumlu müdürümüz Mediha Olgun tutuklandı. Geride kalan 84 günlük süreç, ülkenin en çok satan muhalif gazetesini susturmak için hukuk dışına çıkılarak gösterilen gayreti gözler önüne serdi. İşte 84 gün içinde adım adım muhalif gazeteciliğin başına gelenler:

‘DELİLLER TOPLANMADI...’

84 gündür cezaevinde olan Gökmen Ulu ile Mediha Olgun, haber yaptıkları için tutuklandı. Ailelerinden uzakta, adaletin tecelli edeceği günü bekliyorlar. Ulu ve Olgun’un tutukluluk hallerine ilişkin olarak avukatlar tarafından üst mahkemelere yapılan tüm itirazlar “Deliller toplanmadı” gerekçesiyle reddedildi.

SUÇSUZLUĞU İSPATLANDI

SÖZCÜ ile ilgili soruşturma dosyasına bakan hakimlik, gazetemizin sahibi Burak Akbay hakkında, 26 Mayıs 2017 tarihinde “ifade almaya yönelik yakalama” kararı çıkardı. Bu kararın en önemli delili olarak, SÖZCÜ hakkındaki Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) incelemesiyle ilgili atanan 2 bilirkişinin verdiği, “Haklarında FETÖ/PDY soruşturması yürütülen 29 şirketle bağlantı” olduğuna ilişkin 2 Mayıs 2017 tarihli rapor gösterildi. Avukatlarımız üzerinde gizlilik kararı olan dosyamızda, aylar sonra yeni bir belgeye ulaştı.
SÖZCÜ Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay’ın suçsuzluğunu ispatlayan bu belge, SÖZCÜ operasyonundan 3 gün önce, MASAK raporunu inceleyen aynı bilirkişilerin savcılığın isteği üzerine verdikleri 16 Mayıs 2017 tarihli ek rapordu. Raporda Burak Akbay’ın ortağı olduğu firmaların, “haklarında FETÖ/PDY soruşturması yürütülen” firmalarla ilişkisinin sadece “ticari faaliyetler ve uygulamalar kapsamında olduğu” bildiriliyordu.

ss44

İDDİANAME ORTADA YOK

SÖZCÜ’ye yönelik algı operasyonunun üzerinden 84 gün geçti. Ancak henüz iddianame hazırlanmadı. İki kişi için hazırlanacak iddianamenin bu kadar uzun zamana yayılmasını değerlendiren hukukçular, bunun hem Türk yasaları hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi açısından ihlal olduğunu belirtiyor. MASAK raporundan SÖZCÜ Gazetesi’ni terör örgütü ile ilişkilendirecek delil çıkarılamayınca bu kez gazetemizin haberciliği hedef alınarak araştırma yapıldığı anlaşıldı.

KENDİNİ HAKİM YERİNE KOYDU

Atanan bilirkişi, SÖZCÜ’nün manşetlerini tek tek inceledi. Muhalif haberciliği ile bilinen, Türkiye’nin en çok satan gazetelerinden SÖZCÜ’nün, manşetlerinden suç unsuru çıkarmaya çalıştı. Haberlerimizi suçmuş gibi gösterip sübjektif yorumlarıyla kendini mahkeme yerine koyduğu ortaya çıktı. Bilirkişi, muhalif gazete SÖZCÜ’nün haberleriyle siyasi iktidara ve devlete karşı halkı kışkırtma, terör üzerinden iç kargaşa çıkarmaya çalıştığı yorumunu yaptı.

[old_news_related_template title="İddianamede milat 2007!" desc="15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından hazırlanan iddianamelerde, terör örgütünün faaliyetleri 17-25 Aralık’tan değil, 2007’deki Ergenekon kumpasından itibaren sıralanıyor" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/s-463fbbcfa65de9f31840ee57514bed7d0c67ad92.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/iddianamelerde-milat-ergenekon-ve-balyoz-kumpasindan-basliyor-1978309/"]

 

[old_news_related_template title="Haberleriyle FETÖ’ye destek çıkıp suç işlediler" desc="İktidar yanlısı basın, başta Ergenekon, Balyoz, Casusluk, OdaTV ve Şike olmak üzere çok sayıda kumpas davasında FETÖ’nün değirmenine su taşıdı, suç işledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/shutterstock_415584550.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/haberleriyle-fetoye-destek-cikip-suc-islediler-1978315/"]