Anayasa değişikliği ile ilgili referandum sonuçlarına dair en büyük tartışma, YSK'nın "mühürsüz oyların kabul edileceği" ile ilgili açıklaması etrafında yaşandı. Başta CHP olmak üzere muhalefet bu karar üzerine seçime itiraz etmeye hazırlanırken, YSK ise daha önce de uygulandığını savundu. Yargıçlar Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi ve 6 yıl seçim hakimliği yapmış olan Nuh Hüseyin Köse mühürsüz oyların sayılmasına ilişkin kararı değerlendirdi.

kose-icBBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Köse mühürsüz oyların geçerli sayılması kararını anlayamadığını ve bir gerekçe bulamadığını söyledi. 6 yıl seçim hakimliği yaptığını söyleyen Köse, kararın hukuka aykırı olduğunu öne sürerek, "YSK yasaya aykırı bir karar veremez. O yüzden karar yok hükmündedir" dedi.

[old_news_related_template title="YSK, CHP'nin 'şaibeli' dediği sonucu açıkladı" desc="YSK Başkanı Sadi Güven, 'Kesin olmayan sonuçlara göre, Evet ve Hayır oyu arasındaki fark 1 milyon 250 bin oldu. Halk oylamasında ‘Evet’ çıkmıştır. Kesin sonuçlar itirazlar değerlendirildikten sonra en geç 11, 12 gün sonra açıklanacaktır' dedi. Güven evet oylarının 24 milyon 763 bin, hayır oylarının ise 23 milyon 511 bin olduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/basliksiz-1-201.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/yskdan-ilk-aciklama-1798968/"]
Ancak Köse, görevi seçimlerin yargı güvencesi altında yapılması olan YSK'nın yüksek yargıçlardan oluşmasından dolayı, karara itiraz edilmesinden bir sonuç alınamayabileceğini söyledi ve ekledi:"Bu karara itiraz edilse bile karar verilirken oylar sonucu değiştiriyor mu ona bakılır. Kaç oyun bundan etkilendiğinin tespit edilmesi zor olduğundan itiraz seçim sonuçlarına sirayet eder mi bilinmez. YSK'nın kararları kesin midir, değil midir, hep tartışmalı olmuştur ama yüksek yargıçlardan oluştuğu için kanaat kesin olduğu yönünde. Bu sebeple bu karar Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruyla bile götürülemez."

[old_news_related_template title="VİCDANINIZ RAHAT MI?" desc="Türkiye, referandumdan çıkan sonucu tartışmaya devam ediyor. 17 Nisan gazete manşetlerinde de 'evet kazandı'nın yanında 'hayır' cephesinden gelen tepkiler de yer alıyor. Yüksek Seçim Kurulu, mühürsüz oyları son anda geçerli sayınca referandumun seyri değişti... 2.5 milyon oyun şaibeli olduğu iddia edildi. Toplumun yarısı böyle sordu: 'Vicdanınız rahat mı?' İşte bugünün gazete manşetleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/vicdaniniz-rahat-mi-kapak.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/17-nisan-gazete-mansetleri-1799230/"]