Rusya Savunma Bakanlığı’na ait askeri uçaklara hava sahasını kapalı tutan Türkiye, önceki gün Rus askeri nakliye uçağına Türk hava sahasını açtı.

Rus uçağının dört yol sonra Türkiye semalarından ilk geçişlerinin ardından ise Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Moskova’da ortaya çıktı.

Rusya Savunma Bakanlığı’na ait TU-154M nakliye uçağı Moskova yakınlarındaki “Çkalovsk” askeri üssünden havalandıktan sonra Karadeniz ve Türkiye üzerinden uçuşunu gerçekleştirerek Suriye’nin Lazkiye bölgesinde yer alan Rus Hmeymim Hava Üssü’ne iniş yaptı. Ardından da Rusya’ya geri döndü. Resmi açıklamada uçağın ‘kargo’ taşıdığı ifade edildi.

Ancak Esad’ın aynı dönemde Moskova’da ortaya çıkması, ‘o uçakta Esad mı seyahat etti? Sorusunu ortaya çıkardı.

[old_news_related_template title="Esad, Erdoğan'ın yarın gideceği Soçi'de!" desc="Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye lideri Beşar Esad ile görüştü. Suriye krizi yüzünden dört yıldan bu yana Rusya Savunma Bakanlığı’na ait askeri uçaklara hava sahasını kapalı tutan Türkiye, önceki gün Rus askeri nakliye uçağına Türk hava sahasını açtı. Rus uçakları Suriye lideri Esad'ı alarak Soçi'ye uçtu. Putin, Esad'ı samimi bir şekilde sarılarak karşıladı. Soçi'de 22 Kasım'da düzenlenecek olan Suriye zirvesinden önceki bu sürpriz gelişmenin ardından herkesin aklında aynı soru var: Erdoğan ve Esad aynı masaya oturur mu?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/putinsarilma.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-putin-esad-ile-gorustu-2098882/"]