HDP Sözcüsü Osman Baydemir beraberindeki HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile partisinin Gaziantep'teki iftar yemeğine katıldı.

"ANTEP GAYRİ RESMİ BAŞKENT OLDU"

Bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında partililere seslenen Baydemir, şunları söyledi: "Birbirinizi tanıyın, ben hiçbirinize tek başına hükümet olma yetkisini vermiyorum, koalisyon kurun talimatını verdi millet bize. Bundan tam 2 yıl önce 8 Haziran sabahı bu coğrafya aydınlığa büründü. Ama bu aydınlığı, karanlığa dönüştürmenin politikasını geliştirdi şer odakları. Kardeşlerim Suruç'ta patlayan bomba bizden sadece 34 canımızı almadı. Ayrıca bir devrin, bir sürecin kapatılacağının da habercisiydi o patlama. Suruç'tan, Ankara otogar patlamasına kadar adeta hükümet Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren barbarlık örgütüyle ittifak kurdu. Çok açık ve net söylüyorum maalesef ittifak kurdu. Düşünün ki Antep gibi kadim bir şehir, bir sanayi şehri neredeyse günümüzde DEAŞ'ın gayri resmi başkenti haline dönüşen bir imajı bütün dünyaya bu iktidarın basiretsizliği, bu iktidarın yanlış politikalarından dolayı sirayet etti."

"BUNUN ADI VİCDAN TÜCCARLIĞI"

Botlarla Avrupa'ya kaçmak isterken Akdeniz'de yaşamını yitiren Suriyeli sığınmacıların Avrupa'yı tehdit için kullanıldığını öne süren Baydemir, "Ne diyorlardı televizyon kanallarında? Bas bas bağırıyorlardı, 'onlar muhacir bizler ise, ensarız' diyorlardı. Benim başım gözüm üstüne, muhacirlerin tamamı, sabilerin tamamı, kadınların tamamı başımız gözümüz üstünde yerleri var. Ama siz, savaştan kaçan o masumları, savaştan kaçan sığınan o insanları aldınız gemilere kayıklara bindirerek kıyılara vurmasını sağladınız. Neymiş? Avrupa'ya karşı bir silah olarak kullanılacakmış. Bu mu muhacirlik bu mu ensarlık? Bunun adı AKP tüccarlığı, bunun adı insan tüccarlığıdır, bunun adı vicdan tüccarlığıdır" dedi.

"RAKKA DÜŞTÜ DÜŞECEK"

Osman Baydemir konuşmasının son bölümünde, Amerika destekli, YPG tarafından Suriye'nin Rakka kentine düzenlenen operasyona değindi. Baydemir, Kürtçe konuşarak, "Bizde bir söz  vardır, kendin için ne istiyorsan Allah komşuna iki katını nasip etsin. Kürtler her zaman barış ve özgürlük ister onun için" dedikten sonra Türkçe olarak "Rakka düştü düşecek" dedi.   DHA